Monacká princezna Charlene se v pátek 13. srpna ve své domovské zemi, tedy v Jihoafrické republice, podle oficiálního prohlášení monackého knížecího paláce podrobila operaci. To přišlo nedlouho poté, co tamní média začala veřejně spekulovat nad tím, zda její nepřítomnost v knížectví nevypovídá něco o stavu jejího manželství s monackým knížetem Albertem II. Charlene Wittstocková nebyla v Monaku od počátku roku, nestihla ani desáté výročí svatby letos v červnu. Naposledy se objevila na veřejnosti na Vánoce, kdy překvapila odvážným sestřihem - nechala si vyholit polovinu hlavy.

Důvodem její dlouhé absence však prý byla nemoc. Kněžna by měla v JAR pobývat nejen kvůli vleklé infekční chorobě, pročež nemohla létat (napadla totiž její uši, nos a krk, proto se musela léčit na otorinolaryngologii), ale také kvůli blíže neupřesněnému chirurgickému zákroku. Ten byl veden „po dobu čtyř hodin v celkové anestezii“. „Během období rekonvalescence se k ní připojí princ Albert a jejich děti, korunní princ Jacques a princezna Gabriella,“ stojí v prohlášení.

VIDEO: Monacká princezna na 69. Red Cross Ball Gala

Video
Video se připravuje ...

Monacká princezna na 69. Red Cross Ball Gala youtube.com_The New Royalty World TV/BPŽ

Minulý měsíc Charlene v jihoafrickém rádiu 702 prozradila, že doufá, že se v říjnu vrátí domů. „Původně jsem tu měla být 10 až 12 dní, bohužel jsem měla problém s ušima. Díky lékařům jsem zjistila, že mám infekci dutin, a to docela vážnou. Vyřešení tohoto problému, který mám, vyžaduje čas. Nemohu nijak uspíšit své uzdravení, takže budu muset zůstat do konce října v JAR.“

Rovněž si stýskala, že takhle dlouhou dobu nikdy mimo Evropu ještě netrávila a že jí chybí její děti, s nimiž si může prozatím povídat pouze skrze mobilní aplikace. „Je to velmi frustrující, strašně frustrující. Nemůžu se dočkat, až se k nim vrátím.“

Za Alberta II. se Charlene, bývalá olympijská plavkyně, provdala v roce 2011 a mají spolu šestiletá dvojčata. Kromě nich je Albert ještě otcem dvou nemanželských dětí, dcery Jazmin Rotolové (29), s jejíž matkou Tamarou Rotolovou (59) měl kníže krátký poměr, a syna Alexandreho Grimaldi-Costeho (za pár dní 18), kterého počal s francouzskou letuškou Nicole Costeovou (49). Tito potomci však nemají žádný nárok na monacký trůn, následníkem je malý Jacques (Jakub). Přestože na svět přišla jako první jeho sestra Gabriella, přednost má v následnictví její bratr. Pořadí zde není důležité, jde o to, že je to chlapec.
Fotogalerie
49 fotografií