V posledních dvanácti měsících zavítal Harry do vlasti dvakrát. Poprvé po více než roce přiletěl na dubnový pohřeb prince Philipa (†99), koncem června spolu s bratrem Williamem (39) odhalili v zahradách Kensingtonského paláce sochu jejich zesnulé matky. Třetí návrat do Británie by se podle královských znalců mohl uskutečnit už v září, napsal list Daily Mirror.

Plánované události k uctění Dianiny památky a poděkování dárcům za jejich štědrost by se prý mohla zúčastnit i vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová, jež kvůli pokročilému těhotenství a poté narození dcery Lilibet Diany pozvánky na obě výše zmíněné rodinné sešlosti odmítla a trpělivě vyčkávala na manžela v jejich milionářském sídle v Kalifornii.

Jiný zdroj však Meghaninu účast na spektakulární události zpochybňuje. Tak jako v předchozích případech, se s největší pravděpodobností vymluví na svou dceru. Tu vévodkyně porodila v červnu letošního roku, v době konání akce jí budou pouhé tři měsíce. Od odchodu z britské monarchie v březnu 2020 Meghan na britskou půdu nevstoupila.

VIDEO: Princ William a Harry na odhalení sochy princezny Diany:

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
75 fotografií