Když už královna Alžběta (94) něco řekne, celá její rodina musí poslechnout. Není proto divu, že všichni poslušně každoročně přijíždějí na Vánoce na panství Sandringham, aby tam společně oslavili svátky. Dokonce mají určený i přibližný čas, kdy mají na místo dorazit -  každý člen má tak své jasně dané pořadí na základě důležitosti. Zajímavé ale je, že první se mají dostavit mladší členové, zatímco ti „starší“ a významnější až nakonec - princ Charles (72) a jeho synové s manželkami a dětmi tak obvykle přijíždějí jako poslední. 

Rozhodně si ale nepředstavujte, že se musí dohadovat o to, kdo bude kde spát. Vždyť místa je na panství dost a královna již obdarovala Williama a jeho choť Kate (38) vlastním sídlem s názvem Anmer Hall, princ Harry a Meghan dostali po svatbě pro změnu York Cottage. Vzhledem k tomu, že už ale Harry a Meghan několik měsíců žijí v USA a ještě předtím hledali útočiště v Kanadě, to nevypadá, že by se letos na Vánoce do Británie nějak zvlášť hrnuli.

Když v lednu letošního roku oznamovali, že hodlají odstoupit ze svých funkci starších členů královské rodiny, tvrdili, že svůj čas budou dělit rovnoměrně mezi Británii a severní Ameriku, ovšem královně se takové řešení moc nepozdávalo a vše zkomplikovala též pandemie koronaviru. Všichni si uvědomují, že cestovat po světě nyní představuje riziko nákazy, a tak je manželská dvojice i s jejich synkem Archiem (1) většinu času skutečně „odříznutá“ na jiném kontinentu.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Harry se nedávno nechal slyšet, že za jeho odchod z královské rodiny Meghan rozhodně nemůže a fanouškovský název Megxit tak není přesný, jelikož to byl on, kdo se chtěl již delší dobu stáhnout do ústraní. Jenže spousta lidí si myslí něco jiného a pravda je, že Harry měl dříve ke své rodině poměrně blízko, zejména pak ke svému staršímu bratrovi Williamovi. Ačkoli jsou poslední dobou spíše na kordy, nostalgie o Vánocích funguje, a tak Harryho jistě doženou vzpomínky.

Jenže letos se s příbuznými na tradičním vánočním obědě pravděpodobně nesejde. Navíc s bráchou měli ještě jednu velmi specifickou tradici, na kterou tak letos asi také nedojde. Na Štědrý večer totiž proti sobě královští bratři vždy stanuli v přátelském fotbalovém utkání. Ve svých týmech měli služebnictvo, ale důležité bylo, že bratři měli podle PopSugar „na sobě ponožky svých oblíbených fotbalových týmů“.  William prý fandí Aston Ville a Harry zase nastoupil v barvách Arsenalu. Teď už se ale zdá, že kopou za jiné týmy i v životě…

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
126 fotografií