Během povinného covidového úklidu panství zaměstnanec jménem Adamo Canto (37) usoudil, že nikdy nebude úplně čisto, dokud se z domácnosti neztratí některé magnety na prach. A tak také učinil. Podle serveru MailOnline Canto z paláce v průběhu devíti měsíců ukradl předměty odhadem za 100 000 liber, v přepočtu cca 3 miliony korun.

V jeho bohaté sbírce se nacházely například medaile Za zásluhy, konkrétně Řád společníků cti a Královský řád Viktoriin, podepsané fotografie vévodů z Cambridge prince Williama (37) a Kate Middletonové (39) nebo fotografie z královského banketu k příležitosti návštěvy prezidenta Spojených států Donalda Trumpa (74). Odcizené artefakty včetně zmíněných řádů vložil na aukční portál Ebay, 37 jich úspěšně prodal.

Video: Rok z vězení a Řepkovi hrozí další soud! A Gottová šokuje: Otci se po telefonátech se mnou přitížilo

Video
Video se připravuje ...

Rok z vězení a Řepkovi hrozí další soud! A Gottová šokuje: Otci se po telefonátech se mnou přitížilo Bára Horáková, Lukáš Červený

Zatímco některé předměty kupci na základě výzvy vrátili, jiné se nepodařilo získat zpět. Zloděj si měl z prodejů vydělat 226 tisíc korun. Okresní soud ve Westminsteru ho na základě přiznání viny propustil na kauci, jeho případ a možný trest bude v následujících týdnech projednávat Korunní soud v Southwarku. Canto pro palác pracoval od roku 2015.

VIDEO: Zásadní životní rozhodnutí Bartošky. A krizi neustáli. Mašlíková už nežije s manželem

Video
Video se připravuje ...

Zásadní životní rozhodnutí Bartošky. A krizi neustáli. Mašlíková už nežije s manželem Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
86 fotografií