Slavnostní přehlídka v ulicích Londýna na počest narození nejdéle vládnoucí britské panovnice Alžběty II. se letos bohužel z důvodu koronavirových opatření konat nemohla. Jako každý rok se ale tento víkend konala letní oslava, která se vždy plánuje na druhý červnový víkend především kvůli letnímu počasí a s tím lepším podmínkám pro venkovní veselí.

O to letos královna ochuzena nebyla. Ceremonie se konala na hradě Windsor, kde se už několik měsíců v bezpečí ukrývá se svým manželem princem Philipem (99). Na ní nechyběla tradiční vojenská přehlídka, při níž vojáci s typickými vysokými čepicemi z medvědí kůže pochodovali za hudebního doprovodu po jednom z hradních nádvoří. Ti museli dodržovat patřičné rozestupy a další přísná opatření spojená s prevencí proti covid-19.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Podle informací deníku Daily Mail to bylo od roku 1895 poprvé, co se oslava narozenin britského vládce konala právě na hradě Windsor. Naposledy tam byla pořádána ještě pro královnu Viktorii, která vládla neskutečných 63 let. Tu už ale Alžběta II. zvládla překonat. Na trůnu je totiž od roku 1952, a tak v únoru letošního roku oslavila 68 let od své korunovace.

V poslední době se spekulovalo o tom, že kvůli koronavirovým opatřením je možné, že královna bude muset být v izolaci až do konce svých dnů. Zatím to ale vypadá, že se těší až neuvěřitelně pevnému zdraví a skvělé kondici. To dokazuje nejen nedávná fotka z projížďky na koni, ale také nové snímky pořízené právě na víkendové narozeninové ceremonii na hradě Windsor, kde jí to v tyrkysovém kostýmku a s úsměvem od ucha k uchu neskutečně sluší!

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
78 fotografií