„Svatba Její královské výsosti princezny Beatrice z Yorku a pana Edoarda Mapelli Mozziho se bude konat v pátek 29. května 2020,“ uvedla královská rodina prostřednictvím svého oficiálního instagramu The Royal Family radostnou novinku ohledně data svatby páru, který se zasnoubil během dovolené v Itálii v září 2019.

„Královna vlídně dala své povolení, aby se obřad konal v Chapel Royal v St. James's Palace,“ stálo v prohlášení. To je tedy poněkud změna oproti jiným svatbám královské rodiny, jelikož zatímco Beatrice a Edo si řeknou své »ANO« v královské kapli Svatojakubského paláce, například Meghan (38) s Harrym (35) se brali jinde - v kapli svatého Jiří ve Windsoru. Na stejném místě se pak konala i svatba Beatriciny sestry, princezny Eugenie (29). William (37) se zase coby druhý následník trůni ženil s krásnou Kate (38) ve Westminsterském opatství v Londýně.

Rozhodně to ale není tak, že by královna svou vnučku Beatrice a její vdavky chtěla nějak »odsunout« do pozadí, i když by se to kvůli skandálům nevěstina otce, prince Andrewa (59), mohlo na první pohled zdát. Podle britských médií totiž sami snoubenci chtějí mít decentní svatbu a žádnou okázalou slávu. Navíc v dané kapli se už v minulosti královské svatby také odehrály, například v roce 1840 si tu královna Victoria vzala za manžela prince Alberta. Ostatně i křtiny prince George (6), prvorozeného syna prince Williama, se konaly právě zde.

Beatrice tak přece jen nepřijde zkrátka a navíc to zatím vypadá, že na obřadu nebude chybět ani její otec, a pravděpodobně ji tak povede i k oltáři. A to i přesto, že je zapleten do pedofilní kauzy Jeffreyho Epsteina (†66), a Britové ho tak nemají teď zrovna v lásce. Jistě i jeho přítomnost na slávě bude mnohým trnem v oku, a právě proto se prý královna rozhodla udělat nečekané vstřícné gesto směrem k své vnučce.

„Po obřadu bude následovat soukromá recepce, pořádaná královnou, v zahradách Buckinghamského paláce,“ dodala královská rodina v oficiálním prohlášení a podle Daily Mailu to Její Výsost nabídla Beatrice v průběhu minulého týdne, aby jí tak poskytla povzbuzení a morální vzpruhu. Beatrice to s nadšením přijala, jelikož si samozřejmě uvědomuje, jaká je to pro ni pocta. Lepší dárek od babičky si asi ani přát nemohla.

VIDEO: Harry a Meghan: Zbavili se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
70 fotografií