Rok 2020 bude pro britskou královskou rodinu, zdá se, opravdu přelomovým. Jen co začal, je jasné, že taková, jakou ji svět znal, už rodina okolo královny Alžběty II. nebude. Harry a Meghan se kromě jiného rozhodli „pracovat, aby se stali finančně nezávislými“. I to se lze dočíst v jejich oficiálním prohlášení. Nad rámec toho, že si chtějí obstarávat vlastní finanční prostředky, se ale Harry s Meghan nemohou dočkat v souvislosti s penězi i další věci. Vymanění se z pomyslných okovů královských povinností totiž znamená, že se už nebudou muset zodpovídat britským daňovým poplatníkům za své výdaje.  

I když se teď mladší syn prince Charlese (71) s manželkou rozhodli vydělávat vlastní peníze, prázdného konta se po vylétnutí z královského hnízda opravdu děsit nemusejí. Loni totiž Harry dostal zhruba polovinu z necelých pěti milionů liber, tedy 145 milionů českých korun. Ze svého vévodského příjmu své syny štědře podaroval starostlivý otec Charles. I bez toho pohádkového jmění by se ale Harry obešel a vedl si víc než dobře. Po smrti své matky princezny Diany (†36) podědil 20 milionů liber, v přepočtu půl miliardy korun.

Majetek Meghan, který se jí podařilo nastřádat ještě coby herečce a blogerce, se odhaduje na zhruba čtyři miliony liber, tedy něco přes 118 milionů korun. S aktivní kariérou ve světě showbyznysu tmavovláska musela seknout poté, co ji Harry světu představil jako svou oficiální přítelkyni. Jestli by Meghan své profesní kroky ráda směřovala opět před kamery a světla reflektorů, se zatím neví. V roce 2019 ale spatřilo světlo světa vydání britské Vogue, ve kterém si Meghan střihla roli hostující šéfredaktorky.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
53 fotografií