Dvojice oznámila své zasnoubení již letos v březnu a podle všeho oslavili hned dvě svatby. Ve čtvrtek měl proběhnout civilní sňatek a právě na sobotu 19. října připadla velkolepá svatba se vším všudy, jak se ostatně pro příbuzného rodu Bonapartů (jehož předkem byl i bratr císaře Napoleona) a pravnučku posledního rakouského císaře a českého krále Karla I. sluší a patří. Jejich sňatkem se tak opět po letech spojí slavné rody a v rodokmenu se budou prolínat větve Bonapartů s Habsburky.

Nevěsta, hraběnka Olympia Elena Maria von und zu Arco-Zinnebergová, se oblékla do působivé róby z dílny návrháře Oscara de la Renty s velmi dlouhou vlečkou, bezramínkovým výstřihem a poloprůhlednou tylovou tkaninou kryjící její ramena, aby toho neukázala moc. Také krásný závoj doplněný čelenkou jí sahal až k zemi a sladěné byly i šperky, včetně nádherných náušnic ve tvaru slziček. Klenoty měly vyzdvihnout její šlechtický původ.

Ani místo ke sňatku ostatně dvojice nezvolila náhodně, naopak obřad se odehrál v katedrále Saint-Louis-des-Invalides v Paříži, kam byly uloženy Napoleonovy ostatky. Císař se tu navíc také kdysi podruhé ženil s rakouskou princeznou Marií Luisou. 

Co se týče hostů, nemohli samozřejmě chybět rodiče nevěsty, Riprand Graf von und zu Arco – Zinneberg a jeho manželka Maria Beatrix, kteří jsou od roku 1992 majiteli zámku Vysoký Chlumec u nás. Překvapením ale byla účast britské princezny Beatrice (31) s jejím snoubencem Edoardem Mapelli Mozzim (36). Ti také nedávno oslavili zásnuby a na jaře příštího roku by se měli vzít. Možná že si tak na tuto svatbu přišli tak trochu i pro inspiraci.

VIDEO: Připomeňte si svatbu Harryho a Meghan!

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
26 fotografií