Britský herec a komik Michael Palin (76), známý z komediální sestavy Monty Pythonův létající cirkus, se rozpovídal o tom, jak probíhala oficiální večeře ve Windsoru v přítomnosti anglické vladařky. Velice neformálně spolu prý probírali úsměvná témata.„Začali jsme si například povídat o denících po tom, co jsem zmínil, že si jeden vedu. A ona řekla, že má také deník, akorát že rozdíl je v tom, že můj by mohl být ihned publikován, zatímco její je přísně tajný. Existují od něj pouze dva klíče,“ popisoval herec pro magazín The Sun, a dodal, že jeden klíč by měla mít sama Alžběta II., ten druhý její tajemnice.

Svůj deník si prý královna pečlivě střeží, podle Palina je pro ni „stejně cenný jako korunovační klenoty“. Ostatně kdyby se dostal na veřejnost, a do celého světa by pronikly její pocity, dojmy i názory na různé členy královské rodiny, byl by to jistě pořádný skandál! „Deník si bere všude s sebou. Ještě nikdy se neztratil. Kdyby se tak stalo, pravděpodobně by někdo z jejích sluhů skončil ve vězení,“ líčí Palin, umělec, který se po rozpadu slavné skupinky recesistů začal věnovat natáčení cestopisných dokumentů z celého světa. Rovněž je držitelem Řádu britského impéria.

„Každý večer do něj Alžběta něco napíše. Je jedno, kolik je hodin a jak je pozdě. Je to neobvyklá povinnost, kterou nikdy neprovádí například v posteli, ale vždy zásadně za stolem,“ dodal herec. Také prozradil, že personál má jasné instrukce, že ji během psaní nesmí za žádných okolností rušit. Samozřejmě jedinou výjimkou může být vypuknutí války. Na světě prý existuje jen jeden jediný člověk, který si deník může přečíst. Řeč je o jejím manželovi princi Philipovi (98), kterému Alžběta prakticky po devadesáti letech společného soužití naprosto důvěřuje.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
89 fotografií