Na nádraží byste takovou „babču“ vlastně málem i přehlédli. Královna Alžběta II. (92) dorazila v báječné náladě na vlakové nádraží King’s Lynn v Norfolku jako naprosto běžný cestující. Hlavu jí zdobil stylový šátek (pravděpodobně značky Burberry), na sobě měla hnědý knoflíkový kabát a neodmyslitelnou kabelku Launer. Kromě dvou bodyguardů za ní ještě cupitala asistentka, která nesla královnina osobní zavazadla, dva kufříky a květiny. Obě tašky byly roztomile opatřeny cedulkami „Queen“.

Alžběta II. takto odstartovala svou vánoční dovolenou, tradičně sem rok co rok přijíždí, aby s nejbližší rodinou oslavila svátky. Poprvé s ní však necestoval její manžel, princ Philip (97). Zatím není jisté, proč se vévoda z Edinburghu rozhodl nepřipojit ke své choti, spekuluje se však, že mu to nedovoluje jeho zdravotní stav. Přece jenom, jeho věk je notně požehnaný a on již delší dobu bojuje s nejrůznějšími neduhy.

Místní usedlíci v Norfolku se prý již nyní nemohou dočkat, až na vlastní oči uvidí svou oblíbenou panovnici na vánoční bohoslužbě v kostele Sv. Máří Magdalény. Bohužel se zde tentokrát nepotkají s princem Williamem (36), jeho manželkou Kate (36) a s jejich třemi dětmi, jelikož budou trávit Vánoce s Middletonovými, rodiči Kate.

I z toho důvodu předchozího večera královna uspořádala velký rodinný oběd, na kterém kromě vévody a vévodkyně ze Sussexu s Georgem (5), Charlotte (3) a Louisem (7 měsíců) byl například i princ z Walesu Charles (70) s manželkou Camillou (71), nebo princezna z Yorku Beatrice (30), která se teď na podzim vdala. Tento předčasný vánoční oběd je jakousi satisfakcí pro všechny ty, kteří s ní nemůžou poobědvat 25. prosince v Norfolku.

Fotogalerie
31 fotografií