Whisper ji opustil ve věku dvanácti let po pouhých dvou společně strávených rocích. Královna ho totiž „podědila“ po hajném Billovi Frenwickovi, který pracoval v královském sídle Sandringham. Zajímavé je, že hajného manželka Nancy se dříve starala o královniny pejsky v době jejích zahraničních pracovních cest. Whisper se tak s Alžbětinou smečkou znal celý život a neměl pak problém do ní zapadnout. Podle zdroje The Daily Mail byl Whisper rozkošně veselý pejsek a všude královnu následoval.

Jeho smrt zasáhla královnu velice krátce poté, co oplakala jiného psíka: v dubnu totiž musela nechat uspat svého stařičkého, avšak nejmilovanějšího corgiho jménem Willow, což byl poslední potomek její první fenky Susan. Tu Alžběta II. dostala ve svých osmnácti letech jako narozeninový dárek. Právě tenhle pejsek byl v podstatě jejím posledním spojením s rodiči a dobou jejího mládí. „Byl to pro ni konec jedné éry,“ shrnul zdroj tuto smutnou událost. Královský palác tyto informace tehdy odmítl komentovat s tím, že jde o soukromou záležitost.

Královně v současné době zbývají ze čtyřnohé smečky už pouze dva pejsci. Ti jsou však rasy dorgi, která vznikla zkřížením výše zmiňovaného corgiho s jezevčíkem, a jmenují se Candy a Vulcan. Tito psíci si s ní zahráli i v zábavném spotu, který zahajoval londýnskou olympiádu v roce 2012. V tom Alžběta II. po boku filmového představitele neohroženého britského agenta 007 Daniela Craiga (50) ztvárnila samu sebe.

Královna si mimochodem velice oblíbila i pejska vévodkyně ze Sussexu Meghan (37). Ta má totiž bígla, který jel dokonce s královnou v jednom autě na Meghaninu svatbu s princem Harrym (34). Jak je vidět, královna zkrátka zastává názor, že pes je nejlepší přítel člověka, a podle všeho s nimi tráví čas mnohem radši než s lidmi. Žal nad ztrátou člena rodiny, kterým pes rozhodně je, je pro všechny pejskaře (a nejen pro ně) zcela pochopitelný…

Video
Video se připravuje ...

Královna si hraje s pejskem. Youtube

Fotogalerie
30 fotografií