Stejné bude nejen místo svatebního obřadu – kaple sv. Jiří na hradě Windsor – (královna Alžběta II. musela dát souhlas s konáním svatby ve svém sídle), ale i následující program. Do vnitřních prostor hradu bylo „pozváno“ 1200 zástupců veřejnosti (o jejich účasti rozhodl los), dále obyvatelé Windsoru, zástupci královského dvora, a dokonce žáci místních škol, které kdysi navštěvovala i princezna Eugenie. Po obřadu čeká novomanžele stejně jako Harryho a Meghan slavnostní jízda kočárem. Pro hosty bude poté připravena recepce v reprezentačních prostorách hradu Windsor, pořízeny budou oficiální svatební fotografie a hostitelem večerní party bude otec nevěsty princ Andrew (v květnu to byl otec ženicha princ Charles).

Na rozdíl od Harryho a Meghan ale Eugenie nepotřebovala získat formální královnin souhlas k sňatku, neboť tato povinnost se týká pouze prvních šesti osob v následnictví trůnu (ona je na místě devátém). Liší se i den – svatba prince Harryho proběhla v sobotu, princezna Eugenie se vdává v pátek (tj. v běžný pracovní den).

Menší je i počet zvaných na obřad do kaple: v květnu to bylo 600 hostů, nyní to bude o 250 osob vice a také jízda kočárem bude kratší, než byla ta v květnu (vynechána bude tzv. Long Walk). Ženichu Jackovi nebude udělen titul ani erb (Meghan Markle se svým „ano“ stala Její královskou Výsostí vévodkyní ze Sussexu) a svatební obřad nebude přenášet živě BBC (přenos zajistila nakonec jiná stanice).

Fotogalerie
22 fotografií