„Její Výsost vévodkyně z Cambridge bezpečně porodila syna v 11:01. Váha dítěte je 3 kila, 83 gramů. Vévoda z Cambridge byl u porodu přítomný. Její výsost i její dítě jsou oba v pořádku," oznámila královská rodina na Twitteru.

Fotogalerie: Vévodkyně Kate porodila třetího potomka!…
105 fotografií

„Královna, vévoda z Edinburgu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu, princ Harry a členové obou rodin byli informováni a jsou ze zpráv nadšení," doplnil Kensingtonský palác. Princ William se tak může těšit z druhého synka.

Před porodnicí posléze dle starodávných tradic vystoupil oznamovač v historickém kostýmu, který vyhlásil, že se narodil chlapec. Další tradice pak spočívá v oficiálním oznámení přírůstku do rodiny pomocí speciální vývěsky před Buckinghamským palácem. Nad ním pak byla též vyvěšena vlajka na počest miminka.

VIDEO: Je to kluk! Buckinhamský palác oznámil narození dítěte

Video
Video se připravuje ...

Je to kluk! Buckinhamský palác oznámil narození dítěte @KensingtonRoyal

Kate do křídla Lingo Wing v porodnici St. Mary's Hospital v londýnské čtvrti Paddington dorazila v pondělí 23. dubna během brzkých ranních hodin, podle Mirroru údajně v 6 hodin ráno. „Vévodkyně z Kensingtonského paláce odjela autem. Doprovázel ji Vévoda z Cambridge,“ uvedl na Twitteru Kensingtonský palác pár minut před půl desátou ráno.

Vzhledem k tomu, že porodila až v 11 hodin, jedná se o druhý nejdelší porod vévodkyně. Nejvíc se natrápila s prvním synkem Georgem (4), jelikož tehdy trpěla v bolestech 10,5 hodiny. S druhým dítětem šlo ale vše jako po másle a porod trval jen dvě a půl hodiny po přijetí do porodnice.

O pohlaví miminka se vedly celou dobu vášnivé diskuze, fanoušci se ale spíše přikláněli k verzi, že se narodí holčička. Soudili tak především podle toho, že vévodkyně se objevovala na veřejnosti v růžové barvě, podobně jako v roce 2015, kdy čekala dcerku Charlotte (2).

Co se týče jmen, z dívčích se nejvíce mluvilo o Alice, Alexandře, Elizabeth, Mary a Victorii. V případě chlapečka se zvažovala jména Arthur, Albert, Frederick, James a Philip.

Fotogalerie
67 fotografií