U příležitosti smutného výročí se na mnoha místech objevovaly záplavy kytic, plakátů, fotografií a dalších upomínkových předmětů. Například u bran Kensingtonského paláce či na místě tragické autonehody v Paříži, při níž princezna z Walesu v roce 1997 zahynula.

Pozadu nezůstal ani Chesterfield, město ve střední Anglii, jehož obyvatelé společnými silami vytvořili Dianin portrét, který měl symbolizovat jejich úctu a respekt. Jenže obrázek se jim zrovna dvakrát nepovedl a na sociálních sítích z toho byl doslova poprask.

Podle webu Metro.co.uk se na tvorbě kontroverzního ‚uměleckého díla‘ podílelo asi čtrnáct dobrovolníků. Ti z přírodních materiálů (například listy, lupeny květů, vaječné skořápky, vlna či ovesné vločky) vytvořili podobiznu oblíbené Lady Diany a tu dle tradic města vystavili na místní studni. Práce jim zabrala asi 120 hodin.

Když se pak ale snímek jejich výzdoby objevil na internetu, na tvůrce se snesla tvrdá kritika. Z portrétu, který se princezně vůbec nepodobá, si mnoho lidí dokonce utahovalo. „Vypadá hrozivě. Nesledujou ty oči lidi okolo?“ ptal se jeden z uživatelů. „Vážně mě prudí, když jsou halloweenské dekorace vyvěšené tak brzo,“ vtipkoval další. Takovou potupu si snad ale princezna Diana na výročí nezasloužila.

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes. Profimedia

VŠE O PRINCEZNĚ DIANĚ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
61 fotografií