Do slunné Austrálie odjela před Vánoci dovolenkovat dánská královská rodinka. Princezna Marie s manželem Frederikem a čtyřmi dětmi se před svátky rozhodli opustit studené Dánsko a odjeli na jih k protinožcům.

Ve čtvrtek se prominentní rodinka vydala na pláž Mermaid, která leží nedaleko města Gold Coast.

Nejstarší syn královského páru, desetiletý Christian se u zlatavé pláže koupal v moři, když ho strhl silný proud. Toho, že se malý chlapec dostal do problémů, si všiml plavčík Nick Malcolm. Plavčík, který už před rokem na stejné pláži zachránil život osmašedesátiletému turistovi, neváhal ani vteřinu a vrhl se do moře, aby chlapci pomohl.

„Dostali jsme ho do bezpečí, než se situace stala vážná. Sám by se zpátky už nedostal,“ popsal situaci New Zealend Herald jeden z plavčíků Stuart Key.

Plavčík pocházející z Nového Zélandu ani netušil, komu právě zachránil život. Chlapcovu identitu prozradil až jeden z turistů, když dědice Dánska dostal hrdina na břeh.

Zachránci osobně poděkoval sám princ Frederik. Princátko se ovšem ze skoro utonutí otřáslo brzy. Královská rodinka se totiž na pláži objevila druhý den znovu.

Fotogalerie
8 fotografií