Na tříměsíční misi do divoké Afriky se vydal britský princ Harry. Do mladšího bratra prince Williama, který je známý hlavně jako playboy vymetající jeden večírek za druhým, by málokdo řekl, že si bude užívat život pod africkým sluncem. 

Princ Harry se přidal k tažení proti pytlákům v africké Namibii. V rezervaci Palmwag sleduje na dálkovém ovladači lvy, nosorožce a leopardy. Čas bez dotěrných fotografů a bodyguardů za zády si opravdu užívá. I když ho jeden z jeho kolegů varoval před nebezpečím, číhajícím na každém rohu, spí princ pod širým nebem u zapáleného ohně. „Přijel jsem do Afriky, abych byl volný. Spím na dece u ohně,“ řekl jednomu ze svých přátel princ Harry.

Vnuk královny Alžběty II. se dokonce setkal tváří v tvář s králi zvířat. Setkání se lvy bylo pro prince splněným snem. „Byl nervózní a vzrušený zároveň,“ řekl Daily Mailu o setkání prince Harryho se lvem Simson, jeden z členů princovy výpravy.

Fotografie zachycují britského prince sklánějícího se v baseballové čepici a mikině nad spícím lvem, jak mu uvazuje GPS obojek a sleduje jeho dýchání, zatímco jeden z veterinářů provádí všechny potřebné testy. „Obojek jednoho ze lvů byl poškozený a bylo nutné ho vyměnit. Práce se musí udělat během několika minut," popisoval proces jeden z veterinářů Dr. Philip Stander Daily Mailu. 

„Harry věděl, co dělá. Zůstal klidný a pomohl vyměnit starý obojek za nový,“ dodal.

Harry už proti pytlákům lovícím nosorožce bojoval z vrtulníku v Krugerově parku v Jihoafrické republice. V Africe princ Harry chce trávit víc a víc času a pomoci jí zachovat její půvab. „Vím, jak se věci mají a vím, co musím dělat. Ale chtěl bych tu trávit víc času, je to tu pro mě opravdu drahé a hodně jsem se toho naučil,“ řekl princ Harry Daily Mailu.

Fotogalerie
9 fotografií