Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prázdniny královských rodin: Rozvalení na jachtách, skotačící na pláži i mezi zvířaty v zoo

/
  • Dovolené královských rodin: Lenošení na jachtách i skotačení na pláži
    5. srpna 2015 ● 14:10

    Královské rodiny ze Španělska, Nizozemska, Švédska, Dánska či Belgie si také užívají prázdnin. Jejich program je někdy stejný (oficiální focení v letních sídlech a dovolenkových palácích), někdy odlišný. Švédský král vyrazil s manželkou na jachtu, belgický do zoo mezi slony, pandy a lemury, španělský a nizozemský vyvedli před fotografy své rozkošné rodiny plné malých princezen.

  • 1.

    Švédsko

    Král Carl Gustaf (69) a jeho žena Silvia (71) se vydali na jachtě Polaris do vln Středozemního moře. V jejich případě se sice spekulovalo o manželské krizi, po ní ale při siestě na palubě nedaleko francouzského Saint Tropez nebylo ani památky. Carl Gustav si vitálně skočil osvěžit se do moře, zatímco královna Silvia jen přihlížela z lodi. 

    Švédský král Carl Gustaf s manželkou Sofií na jachtě nedaleko francouzského Saint Tropez
    Autor: Profimedia.cz, Reuters

  • 2.

    Švédsko podruhé

    A ještě jednou Švédsko. Tentokrát princezna Madeleine, která spolu s americkým manželem a businessmanem Chrisem O´Neillem zapózovala fotografům společně s malou princeznou Leonore před palácem Solliden během dovolené části královské rodiny na druhém největším švédském ostrově Öland.

    Švédská princezna Madeleine s manželem Christopherem O'Neillem a dcerou
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Dánsko

    Také dánská královská rodina podstoupila během své dovolené oficiální focení – v zahradách hradu Graasten. Letní fotografování členů rodiny je i zde tradicí, nechyběla přitom Její veličenstvo královna Margrethe (Markéta II., 75 let) s manželem princem Henrikem (81), princezna Alexandra, korunní princ Frederik a korunní princezna Mary s jejich dětmi (Christian, Isabella, Vincent a Josephine) a několik příbuzných hrabat a hraběnek.

    Dánská královská rodina během focení na hradě Graasten
    Autor: Reuters

  • 4.

    Dánsko podruhé

    Dánská princezna Marie vzala svou dceru Athenu a syna Felixe do Kodaně na závod historických aut, kterého se aktivně zúčastnil princ Joachim, Mariin manžel a syn královny Markéty a prince Henrika. S rodinnou podporou na tribuně skončil na třetím místě.

    Dánská princezna Marie vzala děti na závod historických aut, kterého se účastnil i princ Joachim
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Španělsko

    Španělský král Felipe VI. společně s pohlednou královnou Letizií vyrazili na Mallorku. Před palácem Marivent v městě Palma de Mallorca zahájili dovolenou oficiálním focením společně s blonďatými dcerkami Leonor a Sofií. Spokojená to rodinka. Přesto si od ní Felipe vyrazil na chvíli odpočinout, když zavítal do tamního jachtklubu – a vyrazil na plachetnici v rámci 34. ročníku královského poháru v jachtingu.

    Španělský král Felipe a královna Letizia se fotili na Mallorce s dcerami Leonor a Sofií
    Autor: EPA

    Král Felipe se vydal do jacht klubu v Palmě de Mallorca na plachetnici
    Autor: EPA

  • 6.

    Španělsko podruhé

    To španělská královna-vdova Sofia, manželka zesnulého Juana Carlose I., vyrazila stejně jako švédský královský pár na člun. Z dálky tak kontrolovala svá vnoučata, hrající si na pláži v Palma de Mallorca.

    Španělská královna matka Sofie se vydala na Mallorce na člun
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Nizozemsko

    Nizozemská královská rodina ve složení král Willem Alexander (48), královna Maxima (44) a jejich tři rozkošné holčičky Amalia, Alexia a Ariane zapózovala během prázdnin fotografům na pláži Meijendel beach ve Wassenaaru. Úsměvy nešetřili. Nechyběli ani jejich dva černí psi, kterým házel tenisák k aportování i sám král.

    Nizozemský královský pár Willem Alexander a Maxima s dětmi na pláži ve Vassenaaru
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Belgie

    Belgická královská rodina – král Philippe, královna Mathilde, princové Gabriel a Emmanuel a princezna Eleonore – si o prázdninách vyrazila společně do zoologické. Navštívili park Pairi Daiza v Cambron-Casteau. A vznikla z toho řada společných fotek se zvířaty. Královi Philippovi nijak zvlášť nevadilo, že mu na rameno usedl přítulný lemur.  

    Belgický král Philippe s královnou Mathilde vyrazili s dětmi do zoo
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    Velká Británie

    Co by to bylo za přehled prázdnin královských rodin bez té, která je beze sporu nejsledovanější. Hlavní událostí prázdnin se stal křest malé princezničky Charlotte na začátku července. Nechyběl ani její starší a zvídavý bratříček George. Co ale dál o prázdninách rodina prince Williama podnikla? William a vévodkyně z Cambridge Kate se zúčastnili v královské námořní loděnici v Portsmouthu na konci července poháru World Series v jachtingu, tento týden se pak objevila informace, že Kate u vody zůstala i poté. Nebo spíše pod vodou. Udělala pokročilé potápěčské zkoušky během dovolené na karibském ostrově Mustique a může se nyní potápět do hloubky 98 stop. Drží tak krok se svým manželem Williamem, který je také zkušený potápěč.

    Princ William s Kate a dětmi Georgem a Charlotte
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Velká galerie z prázdnin královských rodin

    Jak si jednotlivé královské rodiny užívají volna o prázdninách, si můžete prohlédnout v naší velké galerii fotek z jejich dovolených.

    Fotogalerie
    44 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 9

mak:  Může to psát někdo, kdo umí česky? "Královi Philippovi" je hrubě špatně.

(06. 08. 2015 11:03)

seyene: Tolik chyb a nesmyslů je snad i na Blesk dost....

(06. 08. 2015 01:33)

eda22: Tak Juan Carlos I. zesnul? A kdy proboha, nějak mi to uniklo?

(05. 08. 2015 22:28)

nelasp: Taky si říkám, asi bude dlouho žít, když ho Blesk chudáka pohřbil

(05. 08. 2015 17:58)

maddie: To je novinářská práce! Tolik v takovém článečku... pohřbený španělský král, švédská královna přejmenovaná na Sofii, miminko, které má princezna Madeleine v náručí, není Leonor, ale jejich novorozený syn Nicolas.... jo, není nad to, když něco píšou „odborníci“, kteří neumějí ani hledat na internetu!

(05. 08. 2015 16:43)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy