Už to není žádné malé miminko, ale roztomilá dračice, která brázdí švédské sjezdovky. V bělostném kožíšku při koulovačce a ve fialové kombinéze na lyžích si princeznička Estelle užívá svoji třetí zimu. Co na tom, že sebou občas žuchne do sněhu.

Její královští rodiče, korunní princezna Victoria (37) a její manžel, princ Daniel, postupně učí malou Estelle zvykat si na přítomnost fotografů a médií. Naposledy ji v lednu vzali na evropský šampionát v krasobruslení, který sledovala z mámina klína. Ještě předtím s nimi byla na zámořské cestě v Kalifornii. Při jejich návštěvě Sillicon Valley ale chyběla. Místo toho s chůvami navštívila zoo v San Francisku.

Má však za sebou také svou první oficiální povinnost. Ještě jí nebyly ani tři roky, a už jela za svými „poddanými“ do kraje Östergötland, jehož přízvisko nese její titul vévodkyně. Tam ji všichni nadšeně vítali, chtěli si s ní potřást rukou a měli pro ni připraveny květiny a dárky.

Estelle však o přízeň fanoušků musí bojovat se svou královskou sestřenicí, princeznou Leonorou, která před pár dny oslavila první rok. Její rodiče, princezna Madeleine (33, sestra princezny Victorie) a bankéř Chris O’Neill, při té příležitosti také nechali udělat oficiální portréty své dcery, k nimž připsali: „Leonore, naše malé sluníčko, slaví dnes první narozeniny!“ Její snímek během dvou hodin okomentovalo a lajkovalo 45 tisíc lidí. Švédské princezničky však brzy budou mít další konkurenci. Madeleine totiž v červnu očekává narození svého druhého dítěte…

Fotogalerie
11 fotografií