Američanka Virginia Roberts tvrdí, že byla v sedmnácti prodána jako sexuální otrokyně vévodovi z Yorku. Roli kuplíře tehdy prý sehrál milionář Jeffrey Epstein, který za to zinkasoval půl milionu korun. Roberts měla být princi prodána znovu, o několik let později.

„Virginia mi před lety řekla, že potkala prince Andrewa, když odletěla do Londýna, a zároveň mi řekla, že tam potkala královnu,“ tvrdí podle britského Daily Mailu otec Virginie Sky. „Virginia letěla do Londýna s Jeffreym,“ dodal.

To ale britská panovnice vehementně odmítá. „Nic nenasvědčuje tomu, že je toto tvrzení pravdivé. Nemáme záznam žádného takového setkání,“ prohlásil mluvčí Buckinghamského paláce. Ten také popírá, že by měl vévoda z Yorku s Virginií styk.

Ať už princ Andrew využil tehdy sedmnáctiletou dívku jako sexuální otrokyni, nebo ne, z kauzy si příliš nedělá. Víkend strávil v honosném švýcarském resortu v královské společnosti. Týden ubytování tam přitom stojí 800 tisíc korun.

Andrew do Švýcarska odjel s princeznou Eugenií, svou dcerou, a její kamarádkou Cressidou Bonas. Ta má ke královské rodině blízko, protože je bývalou přítelkyní prince Harryho. Andrew se po víkendu vrátil do Velké Británie.

Očekává se, že poskytne veřejné prohlášení, že veškerá obvinění jsou lichá. „Pokud jsou tvrzení dcery pravdivá, měl by být princ Andrew postaven před soud,“ dodává otec Virginie Sky.

Fotogalerie
13 fotografií