»Monacká kletba« jako první dolehla na Albertovu maminku, hollywoodskou herečku Grace Kelly (†52). Ta se zabila v roce 1982, když v serpentinách nad Monte Carlem nezvládla řízení a zřítila se i s autem do rokle. Albertova sestra Stéphanie tehdy přežila jen zázrakem...

Tragédie stihla i druhou Albertovu sestru Caroline (57). Její zámožný italský manžel Stefano Casiraghi (†30) se zabil v říjnu 1990 při závodě motorových člunů. Jeho superloď převrátila vlna a následně explodovala...

No, a pak je tu sex. Caroline byla vdaná celkem třikrát, Stéphanie (49) jednou, zato za bodyguarda Daniela Ducrueta (50) a necelé dva roky. Hned po rozvodu si pořídila dceru s jiným ‒ lyžařským instruktorem Jeanem Gottliebem (47). A vůbec je Stéphanie pěkné kvítko ‒ v posteli měla Jeana-Claudea Van Damma (54), fotbalistu Fabiena Bartheze (43) či syny herců Belmonda i Delona.

A rovněž Albert si před sňatkem s Charlene také pořídil několik »levobočků«... Co asi čeká Jacquese a Gabriellu v tomto vypečeném rodě?

Jména s dlouhou historií

Knížecí dynastie Grimaldiů vládne v Monaku od roku 1297. V roce 1731 sice vymřela, nová dynastie však přijala její jméno. A Albert i Charlene se bohatou historií inspirovali i při pojmenování svých dětí.

Synovo jméno Jacques odkazuje na Jacquese I. Monackého, který seděl na trůnu v 18. století, Honoré je zase na počest Honorého V., vládnoucího v letech 1819 – 1841. A Rainier je na památku Albertova otce.

Jméno dcery inspirovala princezna Marie-Thérèse Grimaldi (nar. 1650) a hraběnka Gabrielle Polastronská (nar. 1749), která měla blízko k Marii Antoinettě.

Prokletý rod Grimaldiů
Autor: archiv Blesku
Fotogalerie
15 fotografií