Princ Albert, známý též jako princ "playboy", byl spojován s mnoha kráskami, kterými jsou například Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow nebo Brooke Shields.

Poté, co Nicole Costeová oznámila, že čeká Albertovo dítě, byla nucena jít na testy DNA, aby své tvrzení dokázala. Po testech v roce 2005 princ Albert uznal Alexandra za svého syna. Nemanželské dítě však nemůže být a nebylo uznáno jako následovník trůnu. Přislíbil ale, že se o syna finančně postará. Navíc Alexandra a jeho matku často navštěvoval.

Avšak když se princ Albert v roce 2010 zasnoubil s plavkyní z Jihoafrické republiky Charlene Wittstockovou, jeho zájem o syna velmi opadl. "Po svatbě jsem trpěla, protože mě přestali zvát na různé akce a večírky kvůli obavám, že by se tam mohl objevit Albert se svojí nastávající," povzdechla si Nicole a dodává: "Například jsem byla pozvána na jachtu, kde se konala doprovodná párty k závodu Grand Prix. Přišel ke mně jeden z hostů a ptal se, co na jachtě dělám, když by mohl Albert s Charlene přijít na drink. To by bylo opravdu trapné."

Nyní se Nicole (43) přestěhovala do Anglie a snaží se začít znovu jako módní návrhářka. Říká, že nechce, aby se její syn cítil odmítnutý. "Vidí ostatní kluky ve škole s jejich tatínky a on o tom svém už neslyšel dlouhou dobu. Bojím se, aby to Alexandra nějak citově neovlivnilo," řekla Nicole. Chce, aby byla známá pro svůj návrhářský talent a ne jako žena, která se jednou vyspala s princem Monaka.