Na konci roku přijdou na svět další dva dědicové monackého království. Díky tomu, že se však narodí dvojčata, se poněkud komplikuje jejich jasné právo na trůn. Podle ústavy knížectví totiž prvorozené dítě získává trůn, ale to neplatí v případě, že jde o holčičku, která poté má mladšího bratra. Přednost na knížecí „korunku“ se samozřejmě dává chlapci.

Princ Albert však dvě děti už má, dceru Jazmin (22) a syna Alexandra (10).  Tito dva jsou však nemanželské děti, takže nejsou zařazeni na seznam dědiců trůnu. Na co však právo mají, je nárok na otcův pohádkový majetek, který se nyní pohybuje okolo 1 miliardy dolarů.

Princ Albert dlouho odolával sňatku, a i když měl řadu románků s více či méně slavnými ženami, žádná ho nedokázala ulovit. Vše se změnilo v červenci 2011, kdy si vzal olympijskou plavkyni z Jižní Afriky Charlene. Potvrzení, že jsou manželé v očekávání, přišlo letos v květnu. To, že čekají dvojčata, se rovněž šuškalo už řadu měsíců. Navíc, když jejich vlastní rodinný přítel uveřejnil na Tweetru vzkaz: „Princezna čeká dvojčata. Gratuluji Charlene a Alberta,“ který však okamžitě smazal.

Fotogalerie
6 fotografií