Kate se jistě divila, když královna Alžběta II. tvrdě kritizovala šatník mladé vévodkyně. Té se nelíbila délka sukní, které Kate nosí a které jsou mírně problematické při spojení se silnějším větrem. (Zato však působí potěšení přihlížejícím pánům.)

Nyní si ale mladou manželku jejího vnuka Williama nejspíš snažila usmířit. Půjčila jí totiž svatební dar, diamantový náhrdelník, který dostala při své svatbě v roce 1947! Úžasný kousek, kterým královnu obdaroval Nizam z Hyderabadu, tak doplnil další z dokonalých outfitů mladé vévodkyně.

Ta vyrazila po dovolené v Karibiku na svoji první společenskou událost v novém roce a oblékla si tmavě modré dlouhé šifonové šaty z dílny návrhářky Jenny Packham. Na krk si zavěsila půjčený náhrdelník a splnila tak do puntíku dress code galavečera v Národním portrétovém muzeu, který byl „black tie a třpyt“.

Odpočatá Kate byla rozhodně ozdobou večera a spolu s olympijskou medailistkou Katherine Grainger, Davidem Baileym nebo Liz Hurley patřila k největším hvězdám slavnostní události.