Alžběta: Královna má na celý den program, a tak kvůli ní je křest posunut až na 15 hodin.

Boyd Fergus: Williamův spolužák ze střední a vysoké a jeden ze tří dosud potvrzených kmotrů (celkem jich bude šest). Právě jemu William poprvé řekl: „Wow, ta Kate je kus!“

Chapel Royal: Křtiny proběhnou v Chapel Royal (česky královská kaple) Svatojakubského paláce. Naposledy tu byla v roce 1988 pokřtěna princezna Beatrice.

Dvojníci: Šanci zviditelnit se u příležitosti křtu využili i dvojníci Williama a Kate a nafotili další set »rodinných fotek« – s kopií George se mj. koupou ve vaně.

Emilia D’erlanger: Kamarádka Williama a Kate, další kmotra. Je návrhářkou interiérů a radila Kate, jak vylepšit bydlení v Kensingtonském paláci.

Fotky: Po křtu se bude George fotit v Buckinghamském paláci s královnou Alžbětou a princi Charlesem a Williamem. Naposledy se čtyři královské generace fotily v roce 1894!

George: Princ bude pokřtěn jako George Alexander Louis. Jména má po otci královny (George VI.), Alexander je podle Alžbětina prostředního jména a Louis je po strýci Alžbětina muže, válečném hrdinovi Louisi Mountbattenovi.

Hugh Van Cutsem: Syn jednoho z Charlesových přátel. William je kmotrem jeho nejstarší dcery Grace, teď mu to Hugh vrátí.

Intimní: Takový má podle zpráv z královského paláce křest být.

Jordán: Všichni královští potomci jsou už od dob krále Richarda I. křtěni vodou z posvátné řeky Jordán.

Krejčí: Očekává se, že na křtiny obleče Kate návrhářka jejích svatebních šatů Sarah Burton, kreativní ředitelka prestižní značky Alexander McQueen.

Liliová křtitelnice: Pozlacenou křtitelnici nechala vyrobit královna Viktorie pro křest svého prvního dítěte. Když ji zrovna nevyužívají při křtech, je vystavena v londýnském Toweru.

Middletonovi: Křtu se samozřejmě zúčastní celá rodina z matčiny strany – babička Carole, dědeček Michael, sexy tetička Pippa a strýc James.

Rodiče Kate budou také na křtu
Autor: Foto ČTK, profimedia.cz

Narozeniny: Dětem, které se narodily ve stejný den jako George, zaslala královská rodina pamětní mince. Jsou na tom lépe než vrstevníci prince Charlese. Ti v roce 1948 dostali slaninu a balíček margarínu.

Občerstvení: Po křtu se bude s čajem podávat horní patro svatebního dortu Williama a Kate, který si schovali a pro křest bude rozmrazen.

Procedura: Bude naprosto tradiční, 45minutová a povede ji arcibiskup z Canterbury, hlava anglikánské církve.

Quo vadis: Neboli »Kam kráčíš?« U George je to dané – jednou bude anglickým králem Jiřím VII. Před ním ale mají nárok na trůn děda Charles a otec William.

Rouška: Kojence budou křtít v replice křestní roušky z krajky a saténu, kterou pro svou dceru nechala vyrobit královna Victorie v roce 1841.

Strýčci: Strýčci Andrew a Edward se na seznam hostů nedostali, stejně jako Dianin bratr Charles.

Tety: Ani jedna z Williamových tet se na křtiny nepodívá. Exmanželka Andrewa Fergie nebyla zvaná ani na svatbu. Princezna Anne se rodiny vcelku straní a třetí teta, manželka prince Edwarda Sophie, prý nebude mít čas.

Upomínka: Královská mincovna u příležitosti křtu vyrazila sérii sběratelských mincí. Ta nejdražší se prodává za 1,5 milionu Kč.

Viktorie: Nejvíce křtů z celé královské rodiny organizovala královna Viktorie, která měla devět dětí. Ten nejhonosnější měl v roce 1842 její syn Eduard. Jeho součástí byl banket, více než metrový dort a ohňostroj.

Wales: Princ Harry z Walesu se dost možná poprvé oficiálně ukáže se svou láskou Cressidou po boku.

X: Mnoho křížků udělal William na seznamu hostů. Protokol mu totiž navrhl pozvat 777 lidí, z čehož málem omdlel.

York: Ani jedna z princezen z Yorku zřejmě nepřijde. Princezna Eugenie právě začala pracovat pro aukční síň v New Yorku a Beatrice drží basu s nepozvanou matkou Fergie.

Zara Philips: Žhavý kandidát na to, být mezi kmotry. William a Kate obdivují, jak zvládá svůj život. Je šťastně vdaná, žije bez afér a má olympijskou medaili z jezdectví.

Fotogalerie
10 fotografií