Vévoda a vévodkyně z Cambridge se rozhodli uspořádat křtiny svého syna prince George jen v rodinném kruhu. Proto také museli přistoupit k nepopulárnímu kroku – zúžení seznamu hostů. Podle posledních informací se křtu nezúčastní starší členové královské rodiny.

Podle Daily Mail byly již vyškrtnuty Williamovy tety, princezna Anna (63) a Sophie (48). Dalšími zmiňovanými jsou strýcové princ Andrew (53) a princ Edward (49). Jistými účastníky jsou naopak z Williamovy strany praprarodiče malého George královna Alžběta II. (87) s manželem princem Philipem (92), prarodiče princ Charles (65) s Camillou (66) a princ Harry (29). Od Kate dorazí rodiče Michael a Carole Middletonovi, sestra Pippa (30) a bratr James (26).

Obřad se měl původně konat podle tradice v Buckinghamském paláci, ale nakonec byl přesunut do kaple při St. James´ Palace, a to právě kvůli jeho velikosti. Je totiž menší a více osobní než Buckinghamský palác.

Porušili tradici

Mladí rodiče tak porušují tradice, které byly dodržovány po mnoho staletí. K jejich revolučním krokům se Kensingtonský palác odmítl vyjádřit. „Jediné, co mohu říct, je, že křest bude intimní záležitostí,“ sdělil pro Daily Mail.

Kdo se tedy nakonec křtu opravdu zúčastní, se svět dozví nejspíše až dvacet čtyři hodin před velkým dnem prince George, který nastane 23. října. „Úplný seznam hostů zveřejníme až v příhodnou dobu,“ dodal Kensingtonský palác k diskuzím o pozvaných hostech.

Fotogalerie
14 fotografií