Tím, že se vydala se skrytou kamerou do tureckého sirotčince na předměstí Ankary plného handicapovaných dětí a následně záběry jejich zbědovaného stavu zveřejnila v televizní reportáži, prý Sarah Ferguson porušila právo na soukromí. A rozdmýchala tím v Turecku pořádný humbuk.

Její reportáž je sice již poněkud staršího data, na soukromé britské televizní stanici běžela v roce 2008, emoce však od té doby příliš neutichly. Turci o její stažníe žádali již v roce 2009, nyní se ozývají opět. A ještě hlasitěji. Dle informací BBC mezitím spouští proces, který se odehraje v její nepřítomnosti. Na dovolenou do Turecka se tak Sarah určitě nechystá.

Zůstává vévodkyní, i když se s princem dávno rozešla

Ferguson se i přes rozvod s princem Andrewem tituluje jako vévodkyně z Yorku, i když status princezny už pro ni neplatí. Přišla o něj, když se minulý rok provalilo, že za 40 tisíc dolarů naslibovala jednomu britskému plátku zajištění přístupu k princi Andrewovi.

S ním se však oficiálně rozvedla už v roce 1996 po několikaletém odloučení. Jejich vztah se dostal do problémů poté, co se kolem Sarah začal motal jistý texasný multimilionář. Nafotila s ním dokonce i lechtivé fotky.

Současnou televizní producentku a příležitostnou spisovatelku nezachránilo při postupné ztrátě jejího postavení ani to, že se snažila věnovat ve volném čase charitě. Což jí paradoxně v současnosti způsobuje další problémy, kvůli kterým jí hrozí vysoký trest.

Fotogalerie
8 fotografií