Mladý pár má za sebou první společnou humanitární akci a Kate opět nezklamala svým výběrem oblečení. V tmavě červeném kabátu ve stylu sedmdesátých let přímo zářila. K výraznému kabátu přepásanému páskem zvolila černé semišové kozačky. Byla zkrátka elegantní a šik.

Kate a Williama přívítal dánský korunní princ s princeznou a oba páry společně navštívily sklad humanitární pomoci. Na místě dostali nabídku, aby ochutnali vydatnou arašídovou pastu, která je plná bílkovin, a kterou právě teď Unicef do zemí východní Afriky posílá.

William pastu ochutnal a nabídl i své ženě, ta ovšem odmítla a balíček podala dánskému páru. Že by se bála kalorií, které jsou ve výživné pastě skryté? Alespoň ze zdvořilosti snad ochutnat mohla...

Zatímco ostatní ochutnávali výživnou burákovou pastu, Kate pomáhala kompletovat humanitární balíčky
Autor: profimedia.cz

Východní Afrika je britskému královskému páru velice blízká. Právě v nádherné oblasti kolem jezera Rutundu v Keni požádal princ svou vyvolenou o ruku.

Princ William by měl mít k Africe obzvláště blízký vztah. Na svém prvním zahraničním angažmá byl se svým bratrem vyslán do Botswany, Lesotha a Jihoafrické republiky. Oba bratři jsou také patrony charitativních organizací Tusk Trust a Sentebale.

Královský pár se svým zapojením snaží upozornit svět na krizi v africké oblasti. Například v Somálsku byl před třemi měsíci vyhlášen hladomor. Předcházelo mu největší sucho za posledních 60 let. Unicef prohlašuje, že okamžitou pomoc potřebuje 6,7 milionu dětí ze Somálska, Keni, Etiopie a Džibutska, protože přes 300 tisíc dětí umírá na podvýživu.

Fotogalerie
11 fotografií