Její rodiče platili za dívčí internátní školu statisíce korun. Kate tam však trpěla. Na rozdíl od ostatních dívek do školy denně dojížděla, 90 procent jich tam bylo na internátu. „Zaměřily se na ni, protože byla krásná, dokonalá a pocházela z dobré rodiny,“ tvrdí Katina bývalá spolužačka v životopisné knize s názvem Kate, která se právě teď dostává na pulty knihkupectví.

„Byla tam skupina dívek, které Kate bez ustání nadávaly. Křičely na ní, kradly jí knihy. Byla tichá, oblíbená a milá, to ony nemohly snést,“ říká Jessica Hay v knize. „Když si k někomu přisedla u oběda, všichni hned vstali a nechali ji tam samotnou,“ řekla Hay.

Ředitelka internátní školy popřela, že by mezi jejími studentkami docházelo k šikaně. Podle ní šlo o nevinné „kočkování“ a žertíky. Jedna z bývalých spolužaček uvedla, že Kate trpěla ekzémy, na který má neblahý vliv právě stres a nepohoda.

Královští snoubenci minulý měsíc založili charitativní projekt proti šikaně ve školách. Vyzvali také všechny pozvané svatební hosty, aby na tuto věc přispěli. Kate přiznala, že nadace vznikla, protože ona společně s dalšími dvěma dívkami šikanu zažila na vlastní kůži.

Fotogalerie
6 fotografií