Již 29. dubna se bratranec a sestřenice ze vzdáleného příbuzenského vztahu princ William a Kate Middleton vezmou. Pro všechny Brity je to velká událost. Kate má ale v rodokmenu i spoustu jiných, významných osobností, nejen svého budoucího manžela.

Kate je totiž z osmého kolena sestřenicí šestého stupně George Washingtona, jenž byl prezidentem USA v letech 1789 až 1797. A podobně vzdálená přízeň ji pojí i s Francisem Scottem Keyem, jenž v roce 1814 napsal text písně The Star-Spangled Banner (Hvězdami posetý prapor). Ta se později stala americkou národní hymnou.

Katin příbuzný osvobodil Čechy

Mezi další americké osobnosti vzdáleně spřízněné s devětadvacetiletou Britkou patří cestovatel Meriwether Lewis, generál George Patton, jehož jednotky v roce 1945 mimo jiné osvobodily velkou část západních Čech, a také herečka Ellen DeGeneres. Vyplývá to z publikace o jejích předcích bostonské genealogické společnosti.

Představitel genealogické společnosti Tom Champoux uvedl, že příbuzenská pouta Middleton na slavné americké rodiny lze vysledovat v rodokmenech sedmi rodin, které se přistěhovaly do Virginie od poloviny do konce 17. století.

Fotogalerie
7 fotografií