Kalendář, dílo fotografa Lukáše Dvořáka, které vzniklo v Portugalsku, je černobílý, což dojmu kultivovanosti nahrává. Jedná se o dobré rutinní snímky, jež z mého pohledu mimořádný výtvarný zážitek nepřináší. Mimořádným je za pár měsíců dřiny, odříkání, dlouhými běhy vysoustruhované tělo ženy před padesátkou.

Nikdy neříkej nikdy

Vzpomínám si, když mi Simona po třicítce na obědě v pizzerii Di Carlo povídala, že s modelingem za chvíli končí. Odejde do výslužby. A dosud neskončila, byť přehlídky hezkých pár let nechodí. Mimochodem, o dva roky starší Daniela Peštová se v těchto dnech nechala podle Super.cz slyšet, že modelka může pracovat i v šedesáti, sedmdesáti letech. I když to není na stejné úrovni jako v sedmnácti, kdy se začíná.

„Kalendář neberu jako nějaký pomník v branži modelky. Jen jsem chtěla poukázat, že je nesmyslné rezignovat na věk a mít z něj mindráky. Stejně tak není dobré sázet jen na vylepšení na estetických klinikách. Tvrdě na sobě makám, výsledky nepřišly ihned. Ale to neznamená, že si občas nedám víno, milovanou, kaloricky šílenou českou kuchyni. Ne vždy cvičím s chutí, po desetikilometrovým běhu pětkrát v týdnu se mi žádné endorfiny občas nevyplaví. Dostaví se jenom únava,“ tvrdí Krainová, jejíž zaznamenaná nahota klasu kultivovanosti rozhodně nepostrádá.

Lucie Bílá byla jednou ze skvadry kmotrů. Ani Jaro Slávik nechyběl. Další slova nejsou třeba. Výraz všech je dostatečně výmluvný.

Simona Krainová pokřtila svůj kalendář.
Autor: Marek Pátek

A co dál?

Nepopírá zmiňovaný, čerstvě pokřtěný kalendář image vzorné matky, která i v reklamě vystavuje příkladnou rodinku na odiv? Tvoje citace „Mr+at na věk,“ jež se objevila v titulku o kalendáři informujícím článku na Blesku.cz je rovněž se zmíněnou rolí v rozporu.

„Jsem impulzivní, emotivní, někdy hrubě upřímná. Říkej tomu, jak chceš. Všichni to vědí. Jsem dobrá máma, svý kluky miluju. Kalendář na tom nic nemění. Lidem, kteří si budou myslet opak, nemá smysl cokoli únavně vysvětlovat. Asi tak,“ reaguje na otázku Simona.

„Na modelingu budoucnost nestavím. Na estetickém vzhledu žen ano. Proto spolupracuju s estetickou klinikou, a na tomto poli s jistým pleť omlazujícím drinkem úspěšně podnikám.,“ dodává.

Simonin outfit provokuje k otázce, proč kalendář na křtu prezentovala v prvním plánu erotiky. Nahota v něm by naopak chtěla dráždivý kontrast elegantní lady.

Křest kalendáře Simony Krainové
Autor: Marek Pátek

Jistě, ale…

Nicméně si troufám tvrdit, že i obdivuhodný boj s věkem má své limity. Stále nesmyslně propagovaný kult věčného mládí, na němž kosmetický průmysl a plastičtí chirurgové vydělávají pohádkové prachy, jde proti přirozenosti. Přírodě. Jistý dril to jistě chce, ale všeho s mírou, říká se. Což platí i pro zrající, skvěle vyhlížející ženy, jež nesmyslně a mnohdy trapně tlačí s odhalenými stehny a hlubokými dekolty na pilu erotiky.

Hraniční byl i Simonin outfit na křtu: na nahém těle oblečené, pod rozkrok těsně sahající smokingové sako doplněné kalhotkami s kratičkou nohavicí, tornou od Diora plus lodičkami na vysoké jehle dávajícími na vědomí notu luxusu. Větší efekt by přinesl elegantně rafinovaný lady outfit, jenž by byl v dráždivém kontrastu s nahotou v kalendáři.

Krainová nebyla v provokaci sama. Černé, nohy k rozkroku odhalující a ňadra v dekoltech vystavující modely v doprovodu mega vysokých podpatků oblékla řada o generaci mladších slečen. Tsunami vnad, erotiky, oslnivých úsměvů. Krásky z jedné množírny, chtělo by se říct. Svým způsobem to bylo úsměvné.

Velmi dobrá řemeslná fotka, ale nic objevného, co tu ještě nebylo.

Simona Krainová
Autor: Lukáš Dvořák

VIDEO: Simona Krainová na křtu svého nového kalendáře Fuck the Age

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová Markéta Reinischová

Fotogalerie
82 fotografií