Nutno říci, že první liga celebrit, až na výjimky, scházela. Úroveň oblečení hostů za gala, jehož je slavný, skvěle zinscenovaný muzikál hoden, notně pokulhávala. Jako vždycky večerní toalety střídaly více či méně formální šaty, kostýmy. Zcestné kožené bundičky na róbách nechyběly. Ostudné černé punčochy jakbysmet. Pánové, až na výjimky, dress code Black Tie nedodrželi. Častá kombinace separátního saka s kalhotami byla dalším důkazem nedostatku etikety, který je, bez ohledu na společenské postavení a známost pro Čechy, typický.


Natálie Grossová s matkou Šárkou: Ach, ta provinčnost

Natálie vládne hlasem, velkým talentem, ale v módě je poněkud bezradná. Dívka v jejím věku si zaslouží jinou barvu než tvrdou černou a také subtilnější střevíčky. Ta, která zcela prohrává, je matka v korzetovém topu, zvonové sukni s tylovou spodničkou a nemožnými černými punčochami.

Známka: 4

 

Natálie Grossová s matkou Šárkou: Ach ta provinčnost
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský

Kamila Nývltová: Přešlap v dekoltu

Zcela šťastnou ruku neměla ani tato muzikálová zpěvačka. Nic proti smokingovému kostýmu s diskutabilně úzkými nohavicemi. Sandálky, jež jej doplňují, jsou efektní, ale černé je víc než dost. Nudí. Prádlový, lacině působící top v otevřené fazóně saka oblek shazuje.

Známka: 2-

Kamila Nývltová: Přešlap v dekoltu
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský
 

David Gránský s manželkou: Bez saka ne!

I on účinkuje v muzikálech, také on těžce chyboval. Oblekové blankytně modré kalhoty bez opasku, košile s ohrnutými rukávy, vestička s umně vázanou kravatou ze stejného materiálu plus hnědé polobotky představují outfit, jenž by neuspěl ani v méně formální chvíli. Róba manželky se s ním zcela míjí s tím, že černé doplňky vyznívají tvrdě.

Známka: 4

David Gránský s manželkou: Bez saka ne!
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský
 

Michal Nesvadba s doprovodem: Mimo pravidla

Lahvově zelené, materiálem slavnostní události poměrně konvenující šaty ano, ale sportovní kožená bundička styling odepisuje. Nemístné je i zavěšení kabelky. Vzorovaná košile, separátní sako s kalhotami a barevné tkaničky jsou rovněž vůči dress code prohřeškem.

Známka: 3

 

Michal Nesvadba s doprovodem: Mimo pravidla
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský

Martin Zounar s přítelkyní: Vesničko má středisková

Fakt, že na premiéru dorazil rovnou z natáčení Seriálu Ordinace v růžové zahradě, absenci společenského obleku neomlouvá. Měl si ho vzít na plac, chce se podotknout. Kostýmkové šaty jeho milé by jako formální (nikoli ideální) oděv prošly, nebýt nevhodných tvrdě bílých sandálů.

Známka: 4-

 

Martin Zounar s přítelkyní: Vesničko má středisková
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský

Bára Mottlová: Cirkus na scéně

Jako Miss Playboye se příliš neproslavila, ale na scéně se drží dál. „Chtěla jsem, aby mé šaty připomínaly pohádku. Na pohádku přece jdu,“ objasnila bulváru. Jako divadelní kostým kreace s asymetrickou tylovou sukní včetně monstrózních náušnic vypadala, ale s noblesou neměla nic do činění.

Známka: 4

 

Bára Mottlová: Cirkus na scéně
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský

Lucie Zedníčková s dcerou Amélií: V duchu periferie

Černá není ve formálním šatníku všespasitelná, nutno na adresu outfitů podotknout. Syntetické, prádlovou kraječkou zdobené šaty s rádoby efektním akcentem zelené podprsenky mají ke gala daleko. Kotníkové boty jsou příliš robustní. Dcera si vede o něco lépe, ale působí dojmem, že si svršek i střevíce půjčila od mámy.

Známka: 3-

 

Lucie Zedníčková s dcerou Amélií: V duchu periferie
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský

Andrea Pomeje s přítelem: Atak vnad

Skvěle vypadající DJka prodala své vnady v bílé toaletě s doprovodem rudého psaníčka a starorůžových lodiček, jež celek příjemně osvěžily. Předvedla standard, jenž neuchvátil, ale i to se počítá. Její přítel byl volbou rozepnuté košile ležérnější, než měl být.

Známka: 2

Andrea Pomeje s přítelem: Atak vnad
Autor: Blesk:Hykl Kundrát Protivanský