Monika Babišová, stálá zákaznice luxusních butiků na Pařížské třídě v Praze, ale i tuzemských oděvních výtvarníků, zvolila do prestižního stánku opery v Bayreuthu hladké dlouhé šaty v minimalistickém pojetí s uzavřeným k hrdlu sahajícím dekoltem a hlubokým, záda odhalujícím dekoltem. Ozdobné detaily toalety byly decentně efektní, šperky i skořepina večerní kabelky ladily. Volba tělové barvy střevíčků byla skvělá, jen mohly mít tenkou podrážku místo vyšší podešve. Slabinou róby byl materiál, který v na tělo přiléhavém střihu zvýraznil bříško a pod ním se nehezky rýsující prádlo.

Nicméně i s touto výtkou choť miliardáře Babiše v konkurenci jiných dam uspěla. To, co většina zúčastněných političek či manželek významných mužů předvedla, jen dokázalo, že Němky často postrádají v outfitu lehkou ruku, kultivovanost a cit pro míru jim není příliš daný a šarm je metou jim vzdálenou.

Manželé Babišovi a bavorský premiér Markus Söder s chotí Karin Baumüllerovou
Autor: Reuters

Monika Babišová
Autor: Reuters

Manželé Babišovi a bavorský premiér Markus Söder s chotí Karin Baumüllerovou. Pánové zvolili tradiční smoking s předepsaným motýlkem. Monika zvolila cestu minimalismu, Karin klasiku hodnou opery, zdobnost v podobě podšívkou krytého transparentu s potiskem.

ZNÁMKA: 1

Kancléřka Angela Merkelová
Autor: Reuters

Kancléřka Angela Merkelová s manželem Joachimem Sauerem. I on patřil k drtivé většině mužů ve smokingu. Ona protentokrát odložila pro ni tak typické kalhoty s kabátkem a oblékla kostým s maxisukní z brčálově zeleného hedvábného buretu. Jemné perličky na krku jistě, ale do stejné barvy otrocky vyladěné boty a kabelka jsou stylisticky nemístné. Poněkud buranské.

ZNÁMKA: 2-

Regina Sixtová, žena generálního ředitele Sixt SE
Autor: Reuters

Tělnatá zralá kráska Regina Sixtová, žena generálního ředitele Sixt SE, se modelem z celoplošně vzorované třpytivě vytkávané látky, k nimž je doprovod masivních šperků povážlivý a zejména zip jupky zcela scestný, v ringu toalet naprosto odrovnala.

ZNÁMKA: 5

Populární komik Thomas Gottschalk s manželkou
Autor: Reuters

Populární komik Thomas Gottschalk vyšperkoval oblek společenskými mokasíny se zlatou ozdobou. Manželka Thea jeho extravaganci naprosto trumfla úchylnou, diskotéky, nikoli opery hodnou metalově zlatou kreací, která jako by vypadla z kostýmního fundusu muzikálu Mamma Mia.

ZNÁMKA: 5

Partnerka lídra německé FDP Franca Lehfeldtmanová
Autor: Reuters

Partnerka lídra německé FDP Franca Lehfeldtmanová patřila k menšině žen, která v linii štíhlého těla vykreslující, pod boky se do bohatého zvonu rozvolňující toaletou s efektními akcenty výšivky očekávání, laťku vkusu výsostně splnila.

ZNÁMKA: 1

Německá ministryně digitalizace Dorothee Baerová s manželem Oliverem
Autor: Reuters

Německá ministryně digitalizace Dorothee Baerová s manželem Oliverem. On má příliš krátké kalhoty a dosti těsné nedbale zapnuté sako, což na eleganci nepřidá. Její krajkové, výšivkou a aplikací zatěžkané midi šaty mají zajímavou kombinaci barev, ale zdobností jsou za hranicí dobrého vkusu.

ZNÁMKA: 3-

Starostka Bayreuthu Brigitte Merk-Erbeová
Autor: Reuters

Starostka Bayreuthu Brigitte Merk-Erbeová rovněž ve stylingu chybila. Střih topu a opulentně objemné zvonové sukně ke kotníkům nositelce sedí, ale tvrdá barevnost a atak vzoru jsou na operu příliš. Choti Oliverovi kazí dojem křivý motýlek, z pod rukávů příliš vykukující manžety košile a velký z kapsy saka vyhřezávající kapesník.

ZNÁMKA: 3

Fotogalerie
95 fotografií