Ano, už je tady zase ten náš milovaný, vyčerpávající a znovu navštěvovaný karlovarský filmový festival. Cirkus, jenž lze považovat za jednu z největších společensko-kulturních událostí roku ověnčenou světovými osobnostmi kinematografie včetně hollywoodských hvězd. Tentokrát je zastupují zasloužilí frajeři, jakými jsou střední a starší generací stále opěvovaný Richard Gere, či z děl Tarantina mimo jiné proslulý a mladším se jistě víc cool jevící Harvey Keitel.

Keitel se v lázních objeví dokonce podruhé. Poprvé před jedenácti lety tu od Jiřího Bartošky převzal cenu za umělecký přínos kinematografii a letos bude tím vyznamenaným právě Gere, jenž spolu s nadějnou Jeny Malone (můžete ji znát třeba z poslední adaptace Pýchy a předsudku z roku 2005 či z druhého dílu Hunger Games) svátek kinematografie zahájí. A za VIP hosta je považován i severoirský hezoun, star podivné filmové adaptace podivných Padesáti odstínů šedi Jamie Dornan, který měl nejspíš zůstat u modelingu, neboť žádný velký výkon jako herec zatím nepodal. Ale nelze pochybovat, že slečny ve Varech Jamie jistě dostane.

Jakože fakt paráda

Festival slaví padesáté výročí, což mnohé opravňuje k dojmu, že půjde o omamnější atrakci než obvykle. Do jaké míry se očekávání splní, se ukáže za týden. Jisté je, že hned po oficiálním zahájení startuje v ulicích okolo hotelu Thermal Filmová noc, což je mega party pro všechny. To znamená dav. A na každém je, zda si bude chtít užít koncert oprašované skupiny Lucie, promítání dokumentu o historii festivalu, nebo se bude jen tak bavit, popíjet až do rána a probírat všechno možné. Včetně zážitků z exhibice rób na rudém běhounu a polemiky, kdo to s přehledem dal a kdo trapně selhal.

Kdo tedy zazářil, nudil, nedodržel dress code či dokonce nevkusem šokoval? Jistě se ode všeho jmenovaného zástupci najdou, ale pokud mohu soudit z prvních dojmů, z příjezdů festivalové elity bude to letos dost velká paráda a kýžená noblesa, iluze velkého světa na letošním padesátém ročníku MFFKV na úbytě umírat nebude.

POTKEJTE SE S FRANTIŠKOU ČÍŽKOVOU NA KOLONÁDĚ. V NEDĚLI 5. 7. BUDE DĚLAT MÓDNÍ POLICII PŘÍMO V KARLOVÝCH VARECH. U LÁZNÍ III NA MLÝNSKÉM NÁBŘEŽÍ BUDE V NEDĚLI OD 14 DO 16 HODIN.

Jiří a Andrea Bartoškovi: Snový pár

Známka: 1

Barťák zvítězil nad mrchou rakovinu a jeho Adéla, jak své ženě říká, obrazně i v reálu rozkvetla, chce se emotivně poznamenat na adresu muže, jenž v čele MFFKV stojí řadu let. Každopádně prezident festivalu, jehož sex-appeal a charisma je srovnatelné s hollywoodským kolegou Gerem, i přes tropické klima oblékl, jak velí etiketa, perfektní smoking s lakýrkami. Jeho paní zvolila róbu, která umocňuje svěžest nositelky a kombinuje žhavě módní dezén květin s neméně trendy ornamentem průřezů. Pouhými náušnicemi vkusně doprovozená toaleta vyznívá skvěle a jistě se zařadí mezi nejlepší modely rudých koberců.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Barťák zvítězil nad mrchou rakovinou a jeho Adéla, jak své ženě říká, obrazně i v reálu rozkvetla, chce se emotivně poznamenat na adresu muže, jenž v čele MFFKV stojí řadu let. Každopádně prezident festivalu, jehož sex-appeal a charisma je srovnatelné s hollywoodským kolegou Gerem, i přes tropické klima oblékl, jak velí etiketa, perfektní smoking s lakýrkami. Jeho paní zvolila róbu, která umocňuje svěžest nositelky a kombinuje žhavě módní dezén květin s neméně trendy ornamentem průřezů. Pouhými náušnicemi vkusně doprovozená toaleta vyznívá skvěle a jistě se zařadí mezi nejlepší modely rudých koberců.

Richard Gere: Buddhista mimo etiketu
Známka: 2

Náleží k mužům, již náboj jedinečné sexy přitažlivosti ani okouzlující jiskru v oku věkem neztrácí. A i on patří k světovým legendám stříbrného plátna, které své fanoušky lemující rudý tepich nepřehlížejí. Chovají se s odzbrojující přirozeností. Ale také nutno přes veškeré velké okouzlení poznamenat, že se Gere řadí k hvězdám Hollywoodu, jež karlovarské panoptikum poněkud společensky podceňují. Jak jinak si vysvětlit, že smoking s motýlkem suploval černým oblekem s bílou rozhalenou košilí a místo lakýrek obul vycházkové polobotky? Jistě, buddhista Gere vyznává jiné priority, ale i tak platí, že Mel Gibson loni smoking dal. Ovšem Richard jej i tak klidnou přirozeností válcuje.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Náleží k mužům, již náboj jedinečné sexy přitažlivosti ani okouzlující jiskru v oku věkem neztrácí. A i on patří k světovým legendám stříbrného plátna, které své fanoušky lemující rudý tepich nepřehlížejí. Chovají se s odzbrojující přirozeností. Ale také nutno přes veškeré velké okouzlení poznamenat, že se Gere řadí k hvězdám Hollywoodu, jež karlovarské panoptikum poněkud společensky podceňují. Jak jinak si vysvětlit, že smoking s motýlkem suploval černým oblekem s bílou rozhalenou košilí a místo lakýrek obul vycházkové polobotky? Jistě, buddhista Gere vyznává jiné priority, ale i tak platí, že Mel Gibson loni smoking dal.  Ovšem Richard jej i tak klidnou přirozeností válcuje.

Dagmar Havlová a Daniel Herman: Klasik a dáma s handicapem
Známka: 1

Bývalá první dáma má sice údajně zdravotní problémy, ale padesátý ročník karlovarského filmového festivalu, po němž odjíždí na prázdniny do zahraničí, si ujít nenechala. Muž, který herečce nabídl rámě, je ministr kultury Herman, který dress code smokingem nezklamal. A ona měla ve výběru toalety mnohem šťastnější ruku než minulý rok. Letošní ostře kobaltový model měkce vykresluje ženskou siluetu, sází na efekt vlečky a působivé řešení zadní, k pažím lichotivé partie. Zlatavé boty ve stylu balerínek jsou sice mimo, ale k odsouzení nejsou vzhledem k ortéze na noze kryté velkou večerní.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Bývalá první dáma má sice údajně zdravotní problémy, ale padesátý ročník karlovarského filmového festivalu, po němž odjíždí na prázdniny do zahraničí, si ujít nenechala. Muž, který herečce nabídl rámě, je ministr kultury Herman, který dress code smokingem nezklamal. A ona měla ve výběru toalety mnohem šťastnější ruku než minulý rok. Letošní ostře kobaltový model měkce vykresluje ženskou siluetu, sází na efekt vlečky a působivé řešení zadní, k pažím lichotivé partie. Zlatavé boty ve stylu balerínek jsou sice mimo, ale k odsouzení nejsou vzhledem k ortéze na noze kryté  velkou večerní.

Jitka Schneiderová: Příliš povyku pro nic
Známka: 3

Z filmového plátna i TV seriálů veřejnosti známá herečka náleží do seznamu populárních osob, které si MFFKV ujít nenechají a vždy si na něj garderobu strategicky připraví. Samozřejmě v čele s modelem na slavnostní zahájení či gala závěr. Tentokrát se Jitka ale nespolehla na luxusní nabídku festivalového fundusu módního magazínu Elle, kde je leckdy o kreace řežba, a oblékla róbu od tuzemské značky tři designérů La Formela. Bohužel tato toaleta sází na řady navzájem si konkurujících efektů, jakými jsou akcent plizé, šerpy, monumentální sukně, tvrdý kontrast rudé s černou, kombinace dvou materiálů, potírajících se v působivosti.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Z filmového plátna i TV seriálů veřejnosti známá herečka náleží do seznamu populárních osob, které si MFFKV ujít nenechají a vždy si na něj garderobu strategicky připraví. Samozřejmě v čele s modelem na slavnostní zahájení či gala závěr. Tentokrát se Jitka ale nespolehla na luxusní nabídku festivalového fundusu módního magazínu Elle, kde je leckdy o kreace řežba, a oblékla róbu od tuzemské značky tři designérů La Formela. Bohužel tato toaleta sází na řady navzájem si konkurujících efektů, jakými jsou akcent plizé, šerpy, monumentální sukně, tvrdý kontrast rudé s černou, kombinace dvou materiálů, potírajících se v působivosti.

Jana Plodková a Filip Žilka: Dobrý poker s extravagancí
Známka: 1

Filmovou cenou Český lev vyznamenaná herečka a její životní partner jsou známí svým osobitým, luxusními etiketami puncovaným přístupem k módním trendům, který na nich občas vyzní bizarně, poněkud neuvěřitelně, ale tentokrát to dali na výbornou. Poměrně s citem sloučili klasiku s extravagancí, což zejména platí pro ni. Tradičně vypadající róba z tuhého taftu má zajímavé, současné kreativitě poplatné detaily a na kouzlu celku se podílí i sluneční brýle evokující vzpomínky na zlatou éru Hollywoodu. Jeho řetízek na kočárkovém zapínání smokingu a obtisk rtů na košili je na pováženou, je dosti laciný, ale budiž.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Filmovou cenou Český lev vyznamenaná herečka a její životní partner jsou známí svým osobitým, luxusními etiketami puncovaným přístupem k módním trendům, který na nich občas vyzní bizarně, poněkud neuvěřitelně, ale tentokrát to dali na výbornou. Poměrně s citem sloučili klasiku s extravagancí, což zejména platí pro ni. Tradičně vypadající róba z tuhého taftu má zajímavé, současné kreativitě poplatné detaily a na kouzlu celku se podílí i sluneční brýle evokující vzpomínky na zlatou éru Hollywoodu. Jeho řetízek na kočárkovém zapínání smokingu a obtisk rtů na košili je na pováženou, je dosti laciný, ale budiž.

Jena Malone: Mladá lady odvedle
Známka: 1

Mladou krev světového stříbrného plátna ve Varech kromě Jamieho Dornana zastupuje i slečna Jeny Malone, již si fanoušci mohou pamatovat z poslední adaptace Pýchy a předsudku, ale také se mihla ve dvojce Hunger Games. Nenalíčená Jeny na snímku, na němž ji všudypřítomní fotografové zachytili na kolonádě ve Varech, vypadala v kratičkých šatech jako holka odvedle. Na rudém koberci den poté ztělesňovala mladou, decentně nalíčenou lady v na tělo ulitém pouzdru šatů, jejichž střízlivý střih dával vyznít opulentní ozdobě zbarvených křišťálových sklíček, jimiž je ke krku uzavřený živůtek vykládaný. A skvělý je i barevně vyladěný akcent klasické skořepinové večerní kabelky.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát

Mladou krev světového stříbrného plátna ve Varech kromě Jamieho Dornana zastupuje i slečna Jeny Malone, již si fanoušci mohou pamatovat z poslední adaptace Pýchy a předsudku, ale také se mihla ve dvojce Hunger Games.  Nenalíčená Jeny na snímku, na  němž ji všudypřítomní fotografové zachytili na kolonádě ve Varech, vypadala v kratičkých šatech jako holka odvedle. Na rudém koberci den poté ztělesňovala mladou, decentně nalíčenou lady v na tělo ulitém pouzdru šatů, jejichž střízlivý střih dával vyznít opulentní ozdobě zbarvených křišťálových sklíček, jimiž je ke krku uzavřený živůtek vykládaný. A skvělý je i barevně vyladěný akcent klasické skořepinové večerní kabelky.

Jitka Čvančarová a Petr Čadek: Úlet jménem chlup
Známka: 2

Ani paní Jitka v posledních letech MFFKV se svým chotěm nevynechává. Její manžel, z populární TV soutěže Star Dance proslulý tanečník a choreograf, si tentokrát vzal smoking, jenž mu sedí, a motýlek jemně nakřivo lze vnímat jako doplněk, který je, jak má být, na úvaz, nikoli gumičku. Ke krku zavřená, vysoce střízlivá róba z bílého žoržetu znamená pro plnoštíhlé postavy, jakou má sexy herečka, sice riziko, ale ona jej zvládla na jedničku. Ovšem kožešinová, na mašli uvázaná štola je nadbytečná. Dobrý dojem ze střízlivé, barevnými náušnicemi zajímavě doplněné róby sráží a v tropickém večeru je zcela nepochopitelná.
Autor: Blesk - Martin Hykl, David Kundrát