Pohled na diváky ve Španělském sále bohužel napovídal, že řadě z nich jsou etiketa, vkus, kreativita vzdálené. I zde byly vidět kožené bundy, tenisky, džíny, lacině provokativní minišaty a jiné přešlapy ve formálním, akcí diktovaném odění. A to i přes to, že pořadatel na zlaté destičce pozvánky přikázal dress code jménem Black Tie. Což pro něj znamená (jak neustále píši a lze tzv. vygooglovat) smoking a pro ni pak dlouhé, ale i krátké společenské šaty v délce kolem kolen. Nikoli pod zadek. Samozřejmě doprovozené adekvátními doplňky

Video
Video se připravuje ...

Předsedkyně poroty soutěže krásy Banášová: Žebrala jsem o to! Kristýna Léblová, Petr Soukup, Jaroslav Bouda

Teorie versus realita

Smokingy se na večeru téměř nevykytovaly. Ani u mužů, při jejichž postavení, společenské protřelosti by se předpokládaly. Možná by bylo lepší pány příště netrápit a raději udat dress code Creative Black Tie. A možná by se nezletilé dívky z Česka a Slovenska, jež se do finále probojovaly, měly předem naučit chodit na vysokých podpatcích. Nejistý krok těchto třtin působí neprofesionálně a tak trochu dojemně. Jisté rozpaky doprovázela i jistá nesourodost předváděných kreací budící dojem dost nahodilého sběru modelů, byť za stylingem stál schopný módní ředitel Elle Jan Králíček. Zřejmě nebylo, zejména v takovém množství, kde brát.

Ale i přes tyto jemné výhrady, soutěž Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku své zadání splnila, výběr poroty byl aktem modelingu znalých profesionálů. A také její finále připomnělo, že se pohybuje ve zcela jiné sféře než u nás populární a mediálně propagovaná Česká Miss. Klání o korunku královny krásy má totiž jiné zadání, dveře do VIP modelingu neotevírá. Na rozdíl od Elite Model Look, kde finalistky smyslnou ženskostí neoplývají, jsou nedospělými, pro mnohé anorektickými ramínky na šaty. Potřebně tvárným materiálem modelingu zvaným továrna na krásu jak to má být. Pokud uspějí v první lize, a řada Češek v posledních letech uspěla, pořídí si před dvacátým rokem byt na Manhattanu, jejich příjmy budou pohádkové… Samozřejmě vykoupené steskem po domově, drilem, ztrátou tzv. času malin nezralých.

Video
Video se připravuje ...

Mladé a krásné! Tyhle kočičky vyhrály Elite Model Look 2013? Kristýna Léblová, Ondřej Rybár

Proč ta tsunami černé?

Mezinárodní soutěž Elite Model Look, do níž se hlásí téměř půl miliónu děvčat, ale i mladíků z bezmála šedesáti zemí světa, má v branži modelingu vysoký kredit a ten by měl jistě potvrdit i výběr tváří, jež jeho prestiž na gala finále pečetí. Jsou součástí podívané, k níž kreace pózujících neodmyslitelně náleží. A i když si odpustím komentář nad výběrem některých, víc ambiciózních než slavných krasavic, stále se nabízí hodnocení jejich vkusu, šarmu, osobitosti.

Jisté je, že většina pozvaných, veřejnosti známých žen oblékla dlouhé šaty. Bohužel zdaleka ne všechny měly při výběru kreace šťastnou ruku, volba toalety jejich typu svědčila. A totální převaha pohřby evokující černé barvy ve Španělském sále až fascinovala.

Pavlína Němcová

Patří k českým modelkám, jež se v devadesátých letech dokázaly v zahraničí prosadit. Letos jí na Schwarzkopf Elite Model Look náležela role ambasadorky, v níž vystřídala Táňu Kuchařovou. Na slavnostní finále oblékla róbu v působivé barvě fialek, jež její pleti sluší a barvu očí podtrhne. Luxusní žoržet půvabně splývá a pozornost se soustředí na sedlo s ozdobou kamínků a hedvábných střapců.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Patří k českým modelkám, jež se v devadesátých letech dokázaly v zahraničí prosadit. Letos jí na Schwarzkopf Elite Model Look náležela role ambasadorky, v níž vystřídala Táňu Kuchařovou.  Na slavnostní finále oblékla róbu v působivé barvě fialek, jež její pleti sluší a barvu očí podtrhne. Luxusní žoržet půvabně splývá a pozornost se soustředí na sedlo s ozdobou kamínků a hedvábných střapců.

Známka: 1 - Jednoduché a zároveň efektní

 

Adéla Banášová

Populární slovenská moderátorka se stala čestnou předsedkyní poroty, která vybírala modelku a modela z ČR i SR postupující do závěrečného světového kola v Číně. Ona sama se kdysi Elite Model Look zúčastnila, chtěla tento svět zažít blíž. Krátké společenské šaty inspirované lady stylem šedesátých let oslovují vytkávaným materiálem, samy o sobě jsou skvělé, ale svěží pel nositelce nedodají.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Populární slovenská moderátorka se stala čestnou předsedkyní poroty, která vybírala modelku a modela z ČR i SR postupující do závěrečného světového kola v Číně. Ona sama se kdysi Elite Model Look zúčastnila, chtěla tento svět zažít blíž. Krátké společenské šaty inspirované lady stylem šedesátých let oslovují vytkávaným materiálem, samy o sobě jsou skvělé, ale svěží pel nositelce nedodají.

Známka: 2 - Smutný smeč

 

Daniela Peštová

Svého času se dostala do nejvyšších pater světového modelingu a s módou se naučila skvěle nakládat. Nic nelze namítnout ani proti útlé tubě z podšívkované, ligotavými kamínky jemně zdobené krajky. Ani proti přes ramena ležérně přehozenému plášti s jemným cibelínovým vlasem. Doprovod šperků je perfektní, nicméně i tak outfit s masou jiných černých kreací poněkud splývá.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Svého času se dostala do nejvyšších pater světového modelingu a s módou se naučila skvěle nakládat. Nic nelze namítnout ani proti útlé tubě z podšívkované, ligotavými kamínky jemně zdobené krajky. Ani proti přes ramena ležérně přehozenému plášti s jemným cibelínovým vlasem. Doprovod šperků je perfektní, nicméně i tak outfit s masou jiných černých kreací poněkud splývá.

Známka: 1 - Nenápadná noblesa

 

Iva Pazderková

Těší se pověsti herečky, které není stylistická hravost cizí. Její kreace leckdy zajímavě oslovují a jindy budí značné rozpaky. K diskuzi je i vzorem opatřená toaleta z metalického materiálu se skoseným, obojkem s límečkem uzavřeným živůtkem a podivným páskem, jenž šatům na kultivovanosti ještě ubere. Večerní kabelka je hezká, náušnice zbytečné a uzavřené lodičky příliš odhalené.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Těší se pověsti herečky, které není stylistická hravost cizí. Její kreace leckdy zajímavě oslovují a jindy budí značné rozpaky. K diskuzi je i vzorem opatřená toaleta z metalického materiálu se skoseným, obojkem s límečkem uzavřeným živůtkem a podivným páskem, jenž šatům na kultivovanosti ještě ubere. Večerní kabelka je hezká, náušnice zbytečné a uzavřené lodičky příliš odhalené.

Známka: 3 - Tvrdé podání

 

 

Zuzana Stivínová

I ona se zasloužila o tsunami černé ovládající Španělský sál Pražského hradu, kde se gala finále Elite Model Look odehrávalo. Ale také patřila k ženám, jimž se volba róby povedla. Asymetrická linka zřaseného do špagetového ramínka přecházejícího živůtku, působivá na zem padající sukně, akcent koženého pásku a moderní náramek svědčí o vkusu. Rudá rtěnka a účes hodný divy dramatičnost celku nenásilně dotáhly.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

I ona se zasloužila o tsunami černé ovládající Španělský sál Pražského hradu, kde se gala finále Elite Model Look odehrávalo. Ale také patřila k ženám, jimž se volba róby povedla. Asymetrická linka zřaseného do špagetového ramínka přecházejícího živůtku, působivá na zem padající sukně, akcent koženého pásku a moderní náramek svědčí o vkusu. Rudá rtěnka a účes hodný divy dramatičnost celku nenásilně dotáhly.

Známka: 1 - Minimalistická pompa

 

Jitka Schneiderová

Reprezentativní společenské akce nepodceňuje. Modely, které na nich značkovým butikům, českým módním návrhářům vynáší, jejímu typu většinou konvenují. Platí to i pro mechové, pod prsy pásem tzv. žabičkování ozdobené šaty ozvláštněné doteky šedého materiálu, jenž se promítá na ramenou, živůtku, v pase. Široká splývavě nabraná sukně dodává kreaci jakýsi vintage pel. Doplňky jsou poměrně nenásilně zvolené.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Reprezentativní společenské akce nepodceňuje. Modely, které na nich značkovým butikům, českým módním návrhářům vynáší, jejímu typu většinou konvenují. Platí to i pro mechové, pod prsy pásem tzv. žabičkování ozdobené šaty ozvláštněné doteky šedého materiálu, jenž se promítá na ramenou, živůtku, v pase. Široká splývavě nabraná sukně dodává kreaci jakýsi vinatge pel. Doplňky jsou poměrně nenásilně zvolené.

Známka: 1 - Nenucená lady

 

Monika Bagárová

Jeden z objevů pěvecké soutěže SuperStar, půvabná zpěvačka Bagárová, zatím spíš oslovuje vzhledem než kvalitou svých songů. Vkus ji nelze upřít, rumělka v monolitu černých kreací zazářila. Architektonický střih toalety je hoden královny, nosný materiál v efektním kontrastu s nezaobroubeným průkrčníkem a průramky. Šperky ladí, ale Monika se v róbě krutě ztrácí, na ní působí jako luxusní stan.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Jeden z objevů pěvecké soutěže SuperStar, půvabná zpěvačka Bagárová, zatím spíš oslovuje vzhledem než kvalitou svých songů. Vkus ji nelze upřít, rumělka v monolitu černých kreací zazářila. Architektonický střih toalety je hoden královny, nosný materiál v efektním kontrastu s nezaobroubeným průkrčníkem a průramky. Šperky ladí, ale Monika se v róbě krutě ztrácí, na ní působí jako luxusní stan.

Známka: 2 - Volba mimo typ

 

Eva Klímková

Svým typem evokuje vzpomínku na začínající supermodelku Kate Moss. Když loni zvítězila ve světovém finále Elite Model Look bylo jí šestnáct let a její úspěch v soutěži byl korunován kontraktem ve výši sto padesát tisíc eur. Stále ještě není plnoletá a asymetrické, v detailu průstřihu reliéfní výšivkou zdobené lososové šaty s dotekem černé dokazují, jak umí vysoké patro modelingu se vkusem děvčátek pracovat.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Svým typem evokuje vzpomínku na začínající supermodelku Kate Moss. Když loni zvítězila ve světovém finále Elite Model Look bylo jí šestnáct let a její úspěch v soutěži byl korunován kontraktem ve výši sto padesát tisíc eur.  Stále ještě není plnoletá a asymetrické, v detailu průstřihu reliéfní výšivkou zdobené lososové šaty s dotekem černé dokazují, jak umí vysoké patro modelingu se vkusem děvčátek pracovat.

Známka: 1 - První liga

 

Nikol Moravcová

Má svůj módní blog, moderovala Fashion TV, pilně se objevuje na kdejaké party a její ambice proniknout do světa showbyznysu a stát pro ulici inspirativním stylistickým vzorem jsou patrné. A občas velmi marné. Lesk měděné, díly tvarované a od kolen rozvolněné sukně vyznívá poněkud křiklavě, špice bílých lodiček tvrdě. Barevně vyladěná ozdoba krku i sako s ohrnutými rukávy jsou stylově mimo, linka čelenky mišmaš pečetí.
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Má svůj módní blog, moderovala Fashion TV, pilně se objevuje na kdejaké party a její ambice proniknout do světa showbyznysu a stát pro ulici inspirativním stylistickým vzorem jsou patrné. A občas velmi marné. Lesk měděné, díly tvarované a od kolen rozvolněné sukně vyznívá poněkud křiklavě, špice bílých lodiček tvrdě. Barevně vyladěná ozdoba krku i sako s ohrnutými rukávy jsou stylově mimo, linka čelenky mišmaš pečetí.

Známka: 4 - Módní šantán periferie