Letos sice na začátku svítilo slunce, dny byly předpisově letní, ale záhy přišlo ochlazení, vítr, déšť pro festival dost typické. Zahrádky restaurací osiřely, posedávání na lavičkách vystřídaly deštníky. Přesto jsem neodolala a procházku lázeňským centrem od hotelu Thermal k Puppu, Císařským lázním dala.  Nakoukla do obchodů.

Chtěla jsem atmosféru filmových Varů vstřebat, zjistit, co vše se od loňska změnilo. Nabídka prodejen zůstala stejná: Pár butiků s luxusními světovými značkami a mnoho krámků, jejichž tržnice hodné zboží se s anoncovanou elegancí totálně míjelo. Vkus zdobnost milující ruské duše byl všude patrný. Kde se všechny ty holky, ženy, mladíci, pánové oblékají, napadalo mě při pohledu na kolemjdoucí. Bylo zřejmé, že tady ne.

Video
Video se připravuje ...

Barbie a Ken ve Varech! Jak je ohodnotila Františka? Františka Čížková, Jan Jedlička

A stejná též zůstala zajímavá směska typů lidí, jež jsem míjela: Postarší lázenští hosté, mladí návštěvníci kinematografické přehlídky, skupinky turistů,  místní obyvatelé, rodiny s dětmi, jež do filmových Varů vyrazily na výlet... Řada z nich mě outfity zaujala. Nebyly třeskutě originální, vycházely z uniformity trendů ulice, ale kombinace svršků, doplňků jistý pel osobitosti měla. Což je podstatné stejně jako skutečnost, že mladých i středněvěkkých mužů, jež poselství módy, svůj vzhled nepodceňují, přibývá. Navíc lidi, o nichž je řeč, nepřijíždějí s kufrem plným vypůjčených modelů ze značkových butiků, dílen návrhářů, jako řada mediálních hvězdiček. Oni jsou sami za sebe. Což je pozitivní fakt.

Video
Video se připravuje ...

Módní guru Františka v akci: Kdo obstál na ulici ve Varech? Thomas Kruchina, Jan Jedlička

P. S.: Má letošní návštěva festivalu se nesla ve znamení deště. Přesto se Módní policii Blesku podařilo uskutečnit.  Byť se vinou počasí nezopakovala. Zájem o poradenství, módní konzultace byl na kolonádě značný a to hřeje stejně jako sluneční paprsky. Občas byl u stolku s kanapíčkem nával, podpisové kartičky mizely. Na prchavou chvíli byl zájem o tzv. Módní policii Blesku srovnatelný s atraktivností lázeňských oplatek... I tento bizarní moment do puzzle festivalového panoptika patří. 

Video
Video se připravuje ...

Limuzína s Františkou: Proč Verešová nepřespává ve Varech? Petr Soukup, Františka Čížková