Olga Menzelová to fakt nemá poslední dobou lehké. Díky prezentaci Jiřího ve světě, kam jej doprovází, se jako každá žena mučí otázkami, co si vezme na sebe. Chce jako každá v mezinárodní konkurenci obstát, okouzlit. Navíc si na poli módy, stylingu příliš nevěří. Spoléhá tedy na svého stylistu Jana Pokorného, jenž jí tzv. umí, dost dlouho zná a na VIP akce v noblesním lady stylu, jenž jí svědčí, obléká.

On také Olgu vybavil několika snovými modely ikonických značek, když nedávno doprovázela Jiřího Menzela na turné po USA, kde producenti dali do distribuce jeho nejnovější snímek Donšajni dříve, než si odbyl českou premiéru. Ta světová se totiž konala už v srpnu na filmovém festivalu v Montrealu v „sekci velikánů“ World Greats.

Nebe, peklo, ráj

Tuzemské uvedení komedie Donšajni, která na jevišti maloměsta odvíjí příběh jednoho operního souboru a je prošpikovaná současnou hereckou elitou (včetně zesnulé Jiřiny Jiráskové), se zcela jedinečně konalo v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diktovalo black tie, nabídlo francouzské šampáňo a začalo s půlhodinovým zpožděním. Manželka režiséra Menzela šla svým outfitem ostatním ženám příkladem. Jenže…

Toaleta, kterou Olga do Rudolfina oblékla, si příjemně pohrávala s měkkou linkou volánů, jež byly tématem řady styl určujících značek v letní i této sezóně. Šaty byly mixem minimalismu a opulence, zadaly si s řasením, saténovým leskem, a zejména tvrdou kombinací černé a rudé, která typu Olgy nesvědčila.

A ani kultivovaně přirozený make-up, slušivý, navýsost jednoduchý účes a citlivá volba doplňků tento dojem příliš neumenšily. Možná se nechala inspirovat ďábelskými Donšajny, ale tahle dáma není na ďábelské kontrasty stavěná.

Fotogalerie
4 fotografie