Pokud se její tatínek stane hlavou státu, bude si muset slečna Kateřina perfektně udržovat nehty a nemít na nich rudý, v koncích oprýskaný lak. Vysoce nevhodné bude i pouzdro minišatů ze strečového úpletu zakončené overlockovým švem, jež na jejím vnadném dvacetiletém těle působí poněkud vyzývavě.  Rozhodně víc, než je pro dceru možného prezidenta únosné.

Důrazu na eleganci příliš neodpovídá ani prošívané psaníčko v rámu – z největší pravděpodobností z levné koženky.  Své by jistě podotkl i kadeřník.  Před rokem těžká bruneta a nyní téměř plavovlasá Kateřina  v  nakrepovaných vlasech není ani na poli účesu zcela in. V jiných kampaních, například v USA, kde o boj o zvolení prezidenta tento týden vrcholí, si kandidáti i jejich ženy a děti, jež jsou nedílnou součástí prezentace před voliči, image tvrdě hlídají. U nás nikoli.

Ostatně i papá není dokonalý – potřebuje elegantnější polobotky a vyžehlit kalhoty. I když přiznejme si, že tohle je nepodstatný detail ve srovnání s některými outfity, jimiž nás během svého působení na veřejné scéně oblažil. Tedy estéty spíš rozhodil. Bílými froťáky v sandálech počínaje, černými skly slunečních brýlí hodných předpotopních frajírků v černém konče.  Mimochodem snímku Zemana v těchto brýlích se dostalo uznání i na prestižní soutěži Czech Press Photo.  Tenhle doplněk sice měl v letošním srpnu praktický,  zdravotní indispozicí daný důvod, nicméně prognostik  Zeman mohl zvolit méně brutální typ.

Každopádně Zeman do minulého týdne, kdy na ministerstvu vnitra podal oficiální přihlášku do souboje o úřad prezidenta, posbíral nejvíc podpisů lidí, jež jej do tohoto klání nominují. Podpořilo jej 105 439 příznivců, což je přibližně o 4000 víc než dokázal jeho hlavní protivník Jan Fischer. Lze se tedy domnívat, že lid styl Zemanova oblékání, prezentace neřeší. S jeho pomačkanými kalhotami, bleděmodrými džínsy, béžovými, uměle vypadajícími saky a světle šedými obleky problém nemá. Naopak se s jeho image snadněji ztotožní. A tento princip jistě platí o pro dcerušku Kateřinu, která se tátovi v úsporné minisukni objevuje po boku.

Fotogalerie
7 fotografií