Už jsme si zvykli, že na filmové premiéry se v Česku (na rozdíl od světa) zhusta chodí v džínech, vytahaných tričkách a mikinách. V trekingových botách a někdy i s batohem. Ale u nové jubilejní bondovky, která do kin přichází půl století po té první, bych očekávala  nějakou tu parádu. Jedná se přece o legendu, která ke hře přímo vybízí.

Smokingy ani nádherné večerní toalety, jež se v Londýně  na červeném koberci předváděly, bych v  cinema Imax na pražské Flóře nepředpokládala. Ale jistou kreativitu, která agenta 007 připomíná, ano. Nic takového se nestalo. Většina lidí, jež zaplnila promítací sály, měla ony džíny, bundy, tenisky. Mnohdy špinavé boty a sešlapané podpatky.

Světu Jamese Bonda v podstatě konvenoval Leoš Mareš a jeho stylista Filip Vaněk, který mu dělá garde, když Petra Faltýnová nemůže. Za zmínku stojí i ležérní outfit manažera a producenta Janise Sidovského, zajímavé (byť s jemnými výhradami ke stylingu) byly zpěvačky Tereza Kerndlová a Monika Bagárová. A tím to vlastně končilo.

Opravdu tristní svodka módy  na počest Jamese Bonda. Že by tohle nejnovější agent ve službách Jejího Veličenstva, Daniel Craig na světové premiéře tušil? Proto se potil a bylo velmi nevolno? Ještě hůř by mu bylo, kdyby v Praze byl. A teď bez nadsázky a ironie: Žádná show bondovku Skyfall v Česku neprovázela. A nikdo si naštěstí na jeho počest metylalkoholem pančovanou vodku s Martini neprotřepal. Takže vlastně paráda…

Fotogalerie
5 fotografií