Otázkou je, kdo při prvním večeru vysílání nového televizního kanálu trpěl víc. Zda divák, který sledoval reality show ze života Ivety Bartošové s názvem Iveta, anebo aktérka sama, o jejímž stresu svědčily mohutné skvrny hluboce propoceného podpaží. Faktem je, že to, co mělo být zřejmě největším tahákem, se ve skutečnosti stalo zkouškou, co všechno lid u obrazovky vydrží.

Rakve, biče, olejovky...

Generální ředitel TV Pětka, Marek Vítek se nechal slyšet, že tato stanice nabídne českou zábavu plnou pohody, emocí a známých tváří na poli talk show, reality show, ale i hobby magazínu, VIP událostí. „Připraven je i pořad pro mámy, budeme vařit, nevynecháme módu, seznamku, zdraví. Nabízíme zábavné pořady, u kterých se divák pobaví, odreaguje, dozví se řadu zajímavostí a také se zasměje,“ ujistil Vítek hosty zahajovací party v Malostranské besedě.

Koncept vysílací schéma TV Pětka tak trochu připomíná koloniál, kde se nabízí rakve, biče, olejovky. Sousedský pokec a dobrá košťata. Sortiment zahraničních filmů a seriálů chybí. Tady dostanete jen produkty czech made personifikované na baviči Zdeňu Izerovi, pacientce Ivetě Bartošové, moderátorce Kateřině Kristelové, ve vaření zdatné herečce Hrubešové.. A zejména tvářích, jež svého času oslňovaly na TV Prima: Mahuleně Bočanové, Alici Bendové, Petru Vondráčkovi, Štěpánce Duchkové. Příležitost dostala i bývalá moderátorka Novy Pavlína Wolfová, která tu má mít zprávy, jež tzv. mají koule…

Ideál versus realita

Anoncovaná idea může znít někomu slibně a u jiného budit spíš skepsi, než nadějné očekávání. Faktem je, že TV Pětka nelovila v první lize, ale svou popularitu staví na tvářích, jež jsou momentálně volné a berou každý kšeft. Což další komentář nepotřebuje. Doufejme, že jejich výkony budou zajímavější a kvalitnější, než prezentace na slavnostní party, která měla k atraktivnosti v případě outfitů daleko. Model historické hvězdy Železného TV Novy, Evy Jurinové, fascinoval nevkusem. Sympatický profík Petr Vondráček vypadal v rudém saku jako playboy z dřevních dob. Kateřina Kristelová měla image rádoby roztomilé a rádoby sexy ordinérní děvenky. O eleganci lze mluvit jen u Markéty Hrubešové a Pavlíny Wolfové. Opravdu žádná velká módní podívaná. Inspirativní show.

Fotogalerie
6 fotografií