Noblesní elegance, která je Menzelové vlastní, jistě byla důvod, proč se spolu s modelkou Kateřinou Sokolovou a stylistkou Klárou Klempířovou stala tváří týdnu módy Dreft Fashion Week. Tato ikonická trojka měla svou přítomností akce týdnu módy puncovat, projekt zviditelnit a představit se i v roli jakýchsi módních poradkyň.

O to víc udivilo, že se Menzelová první čtyři dny nikde neobjevila. Na tiskovce k zahájení ji zastupovala prázdná židle a jmenovka na stole. Nepřišla na přehlídku světové módní hvězdy Herchcovitche, vynechala tvorbu Mentlové, večírek Simple zasvěcený Louboutinovi a další jiné módní podniky. A novináři začali spekulovat, co se děje, proč Menzelová nikam nechodí.

Zjevila se až v pátek, kdy se mihla na přehlídce vítězky soutěže pro nadějné tvůrce Jindry Jansové. V norkové vestičce a s extravagantním elegánem po boku budila pozornost mnohých lidí, jež se na Alšově nábřeží před přehlídkovým stanem Fashion Weeku vyskytli. „Byla jsem nemocná, měla angínu, proto jsem nikam nepřišla,“ vysvětlila Olga Menzelová Blesku svou absenci v šatech zn. Lanvin, norku z butiku Obsession, s kabelkou od Alexandera McQueena a v klenotech ALO Diamonds. Mimochodem její outfit, především díky dílky šperkům, čítal téměř milión korun.

Na party blogerů se nezdržíme, musíme se převléknout, protože jdeme na Hrad na Rochovou s Coinem,“ nechala se slyšet Menzelová. Prezentace návrhářky Rochové a klenotníka Coina byla součástí přísně uzavřené gala večeře Lordship Black & White Gala Dinner, kde Dreft Fashion Week spojil módu s vysokým byznysem. Menzelová si na Pražský hrad klenoty ALO Diamonds nevzala a vystřídala je šperky od Lanvin a této značce zůstala věrná i v případě černé toalety doplněné barvenou liškou z Obsession. A nohy prodloužila vražednými jehlami luxusních střevíčků zn. Christian Louboutin, jež se vinou dlouhé róby příliš neprosadily. V tomto případě kreace s doplňky obnášela pouhých dvě stě tisíc…

Mladý muž, jenž Menzelovou doprovázel, byl renomovaný stylista Jan Pokorný, který ji také na obě akce obléknul. Mimochodem Olga rovněž předeslala, že toto byly jediné události, jež v rámci týdne módy navštíví: „Musím být u dcery, která ode mě angínu chytla.“ Každopádně věřme Olze, která pro tisk svého času prohlásila: „Nejsem žena dvou mužů, jak se neustále píše, a nejsem financována ani jedním z nich.“ Stačí, když máte dobrého stylistu, jenž luxusní kousky na vaše jméno, společenský kredit, ze značkových butiků vypůjčí.

Fotogalerie
4 fotografie