Nejlépe z té bídy dopadla Caroline Vozniacká ve fialové tubě koktejlek a Marie Šarapovová v šifonových, negližé připomínajících šatech, i když jejich modely byly nezajímavé a tuctové. Nicméně aspoň byly střídmé, což se o ostatních kreacích, jež se zoufale snažily spojit tradiční balkánskou zdobnost se současnou módou, opravdu říci nedalo.

Nešikovné uplatnění nápadně dekorativní látky ve střihu i v součinnosti s detailem. Nemožně vybrané doplňky… Jak říkám, chudák holky, kterým se Turci pomstili. Připravili je o střízlivou eleganci, jakoukoli noblesu, jež by měla být kráskám s tenisových kurtů vlastní.

Na fotce zleva:

Samantha Stosur (Austrálie) : Zlatá výšivka plus aplikace kovu tvůrci této róby nestačily a proto ještě přidal řadu úchylných střapců.

Petra Kvitová (ČR): Komplikovaná výšivka z flitrů, žluté akcenty na ploše a neslušivě střižené, příliš hluboké průramky mající zřejmě korespondovat s průstřihy na zádech. Nevhodná volba tepaných náušnic plus náramku. I tady hra na tureckou princeznu skončila hodně nevkusně.

Caroline Wozniancki (Dánsko): Fialové, prošitými tunýlky zdobené pouzdro minišatů neurazí ani nenadchne. Zkrátka ověřený, konfekcí potvrzený fór. Nicméně šperky mohla Caroline šetřit. Stačil by náhrdelník a masivní hodinky.

Maria Šarapovová (Rusko): Přísná, jemnými sámky na přednici zdobená transparentní róba silně připomíná fajnovou noční košili stydlivé protestantky. I tady je těžký řetěz se závěsem nevhodný a totéž platí o sandálech na vysokém podpatku, jež jsou stylově mimo. Balerínky by byly vhodnější.

L´Na (Čína): I modely z laciné vietnamské tržnice jsou mnohem vkusnější než tento komplet podivného bolerka a zvonové, šílenou krinolínovou spodničkou doplněné sukně. Nápadný potisk, jakési punk plíšky na vestičce a ještě knoflíčky. Velmi, opravdu velmi zoufalé. Proč takovou hrůzu reprezentantka neodmítla?!

Vera Zvonareva (Rusko): Další úder ničivého, k infarktu přivádějícího nevkusu. Blyštivými pajetkami pošitý, pod prsy dekorovaným páskem přetnutý pytel šatů už na první pohled odrovná. A aby toho nebylo málo, jsou tu křiklavá cingrlátka v uších i na krku.

Agnieszka Radwanská (Polsko): U této kreace nejspíš tvůrce zmateně vzpomínal na kroje a taky na hodiny baletu. A prolnul to návštěvou šantánu. Jak jinak si vysvětlit kombinaci krátké krinolíny , výrazně etnického živůtku, náramku z poutě a střapců???