Elegantně jednoduché, ostře kobaltové šaty, které s takovou oblibou Partyšová v poslední době nosí, v přepočtu vyjdou na 1040 Kč. K objednání jsou na e shopu zn. Victoria´s Secret v sedmi barevných variacích a ve slevě stojí 59 USD. A Gábina zřejmě ani neplatila poštovné navíc, neboť léto trávila na Floridě.

Jednatřicetiletá Partyšová, která si vedle rentiéra Pepy Kokty vysloužila pověst exkluzivní micinky, nejspíš zhýčkaná není, jak se povídá. Když přijde na věc a rodinné konto se (podle kuloárních zvěstí) povážlivě tenčí, umí šetřit, což je sympatické a veřejnost to vždycky ocení.

Dobrý efekt za minimum prostředků

Minimalistické žerzejové šaty s lodičkovým výstřihem a rozšířenými rukávy z nabídky Victoria´s Secret jsou z umělého polyesteru. Časté nošení a praní se na jejich vzhledu nejspíš rychle podepíše, ale od tohoto materiálu nelze čekat zázraky. Nicméně stojí tisícovku, jsou univerzální, značně nadčasové a elegantní.

Kobaltový tunikový model zkrátka dokazuje, že mezi luxusními butiky a lacinou tržnicí existuje velký prostor k odívání. A není to jen česká nabídka kamenných obchodů masových značek hrozící trapasem, že se ve stejném svršku potká několik ženských najednou. Možností je i nákup na zahraničních e-shopech. Kromě Británie jsou zajímavé i Spojené státy, kde tři sta miliónový trh tlačí ceny proklatě nízko.

Partyšová možná už nebude na Floridě jako doma, ale americký trh ji poučil. S jistou nadsázkou lze říci, že se chová stejně jako první dáma USA, Michelle Obama, která před prezidentskou inaugurací s oblibou nakupovala v e-shopech a oděvních supermarketech. V tomto ohledu je Partyšová pro módy chtivé Češky dobrou inspirativní ikonou. I když konstatování, že by si měla ve své společenské pozici pamatovat, co si den předtím na médii sledovanou akci oblékla, platí.

Bez iluzí

Victoria's Secret, americký producent dámského prádla, plavek a svrchního oblečení není Dior, Gucci ani konfekční MaxMara. Jeho produkce s ročním obratem několika miliard dolarů vychází z lidově populárních trendů a hlavně finančních možností masového spotřebitele. V nabídce Victoria´s Secret se dají najít zajímavé kousky, ale při bližším ohledání na atraktivnosti ztrácejí. Od tak levných, díky slevám a slevovým kupónům ještě levnějších svršků nelze čekat zázraky. Ale svému poslání rozhodně dostojí. Za 350 dolarů si lze na e-shopu Victoria's Secret vybrat až sedmnáct modýlků. A některé nejsou vůbec marné, jak kobaltové šaty Partyšové dokazují. Tak co chtít víc.