Čtyřiačtyřicetiletá Iveta Bartošová to nemá v posledních letech jednoduché. Musí čelit věku odepisujícímu sladce líbivý repertoár bývalé princezničky popu czech made. Také bojovat s křehkou psychikou, zneužívanou naivitou stárnoucí holky, která se nenaučila rozeznávat mezi realitou a snem. Navíc je smílaná povinnostmi matky samoživitelky umocněnými tlakem showbyznysu, jež vytěsňuje vínem a psychofarmaky.

Never ending story

Iveta je opět na startu. Nutno říci, že je nabitý emocemi, nešťastnými excesy. Trapným afektem korunovaným výroky, jež si protiřečí a nahrávají pověsti šílené. Ale i přes všechna negativa nelze zpěvačce upřít úsilí o návrat do normálního života. Snahu vydělávat si na živobytí showbyznysem, byť se na výslunní popu se vší pravděpodobností nikdy nevrátí.

Odlepit se ode dna je krutě těžké a každý příčetný, Ivetinými výpadky poučený producent, Bartošové šanci nejspíš neposkytne. Naposled to udělal komerční hitmaker, dobrák Michal David, kterého odmítla a raději oslovila zpěváka, komponistu a textaře v jednom zvaného Shimi. Výsledek spolupráce je tristní, ale jejich symbióza dojemná. Shimi Ivetu (se všemi výhradami k jeho alibismu) drží, ale ona je ta, která jeho jméno živí v médiích. Bez ní by se o něm ani neštěklo.

Bez Ivety by si nejspíš neštěkl ani exekutory soudně stíhaný producent Pomeje, kterého si vzala za muže. Chtěl jí jistě pomoct – popularitu a sny kypřil mnohomluvným teatrálním způsobem. Teď je tomu konec. Iveta se rozvedla. Rychlý rozvod v přímém přenosu krátce oplakala a vyrazila na autogramiádu nové desky startující její pohodovou budoucnost.

Pel něžné bezbrannosti neztratila

Iveta přišla k rozvodovému stání v břízově bílých šatech krytých černým sakem a doplněných rádoby značkovou kabelkou. Image elegantní, osudem zkoušené ženy v rámci možností šatníku dostála. A posléze dostála i image čtyřicátnice, která život přes všechny trapasy nevzdává a k světlým zítřkům skotačí v krátké sukni na vysokých podpatcích...

Bartošová si za mnohé průšvihy může sama. A leckdo nad ní pomyslně zlomil hůl. To, co dokáže v posteli, jak Pomeje tajnosnubně tvrdí, nechme stranou. Stačí, že fascinuje schopností měnit názor – jméno exmanžela Pomeje ještě nedávno odmítala vyslovit. Teď mu děkuje za hezkou SMS zprávu k rozvodu i fakt, že mu přihlížel zpovzdálí. Ušetřil jí dramatické konfrontace a ona mohla v pohodě pokračovat v kariérním comebacku.

Při následující autogramiádě vyměnila Iveta decentní model ke kolenům za mini šatičky. Sako nahradila kožená bunda a krátká sukně na pohovce v knihkupectví odhalila klín krytý bílými kalhotkami. Tento trapas přesto nepůsobí ordinérně. Ordinérnost je totiž přes všechny průšvihy a nevkus Ivetě vzdálená. A ona by měla z této své podstaty přes všechny skandály vycházet a se vší rafinovaností ji na cestě vzhůru využít. Bartošová totiž může působit jako padlý anděl ale vulgárně nikoli. Ona i v bahně bude provokovat soucit a až po něm kamenující odsudky.

Fotogalerie
2 fotografie