Současná móda je vstřícná, rozmanitá a totéž platí i pro plavky a doprovodné plážové oblečení. Diktát nepanuje v barvách, vzorech ani střihu.

Jde o to si dobře vybrat, znát pravidla, která volbu usnadní. Vy muži, to máte jako vždycky jednodušší. Můžete zvolit klasické slipové střihy, elastické plavky s krátkou nohavičkou, volné, bermudy připomínající typy v módním surf stylu.V případě modelu pro drahou polovičku byste měli vědět že...

• Na výběr jsou jednodílné i dvoudílné modely. Klasickými (kdysi revolučními) trojúhelníčky bikin s nepodšitými košíčky počínaje. Jednodílnými plavkami (včetně hladkých sportovních s nátělníkovými ramínky) konče.

• Největší změny se dějí na poli nových hi-tech materiálů. S novinkou přichází i česká kolekce Aguila: je jí rychleschnoucí, proti chlóru, soli, tření, UV paprskům odolná tkanina.

• Kalhotky mohou sahat do pasu, půli boků i těsně nad Venušin pahorek. Mít hluboký výkroj, nohavičku i imitaci naskládané sukýnky.

• V nabídce jsou různé podprsenky: nevyztužené, s podpůrnými kosicemi, typy push-up. Včetně alternativy v podobě krátkého tílka...

• Škála barev je zářivá i klidně neutrální. Včetně opálené pleti lichotících zlatavých a středně zemitých odstínů. Jednobarevné variantě úspěšně konkurují dezény.

• V kurzu jsou květinové i grafické potisky. Námořnické pruhy či motivy džungle poplatné módnímu trendu domorodky. Glamour tendence se zase prosazují flitry či volánky...

• Názor, že černé jednodílné plavky jsou pro plnoštíhlou postavu ideální, neplatí. Optické či květinové vzory odvedou pozornost!

• Ideální je mít dvoudílné i jednodílné plavky. Ty vcelku se užijí i v zimě v bazénu. Ve dvoudílných se zase tělo hezky opálí a na cestě k plážovému baru si může vzít tělnatější kráska pareo.

• Vysoké kalhotky nejsou spásou – zvlášť,když se v pase zaříznou, upozorní na žaludek i bříško. Svědčí jen rovné a ploché chlapecké figuře.

• Kostice pomohou ochablejším a těžším prsům a push up podprsenky udělají s malými ňadry divy... Těžká prsa si rovněž zaslouží širší ramínka. A tato ramínka jsou vhodná i pro statný trup se silnými pažemi.

• Kypřejšímu pozadí a stehnům svědčí nohavička nebo model s retro sukýnkou. Strije po těhotenství skryje vyšší podprsenka, kalhotky do pasu nebo plavky vcelku s efektními průstřihy, které jsou bohužel na opalování dost nevhodné.

358573:gallery:true:true

Polovysoké kalhotky s páskem zdůrazňujícím boky. Vysoké trojúhelníčky nevyztužené podprsenky,které vnady správně podrží. (New Yorker)

 


 

358574:gallery:true:true

Hnědavá barva s opáleným tělem sexy souzní. Vykrojená nohavička nohy prodlouží. Plavky pro kypřejší postavu s rafinovanými detaily. (C&A)

 


 

358575:gallery:true:true

Kostice nadzvednou ňadra, velký květinový vzor dodá pel romantiky a odvede od proporcí pozornost. Novodobá připomínka dob Marilyn Monroe. (Bonprix)

 


 

358572:gallery:true:true

Klasické bikiny na šňůrky. Model vyžadující patřičně štíhlou, nejlépe sexy vyvinutou figuru. Styl domorodky, který je klasicky in. (C&A)

 


 

358576:gallery:true:true

Půvabné retro s vůní francouzského šarmu. Puntíkatá sexy výzva, která platí i pro plnoštíhlé ženy. Zejména s linií tzv. kytary. (New Yorker)

 


 

358577:gallery:true:true

Typ hladkých sportovních plavek okořeněný průstřihy. Model pro pevná ňadra, který zeštíhluje, skryje těhotenské strije, ale pro opalování je dost nevhodný. (Bonprix)

 


 

358578:gallery:true:true

Módní květinový vzor. Bokové kalhotky a plavkový nátělník. Trendy kompromis a alternativa pro každou postavu. (Tchibo Tankini)

 


 

358579:gallery:true:true

K plážové garderobě mimo jiné patří i správná taška, sandály, pokrývky hlavy, pareo, zavazovací sukně, masivní bižuterie... (O´Neil)