Lucka totiž natáčela snímek krátce po narození druhého syna Adama. „Decibely se připravovaly dlouho a já už před třemi lety Michalovi Davidovi slíbila, že do toho půjdu. Scénář se mi líbil a aspoň mě to donutilo být zas brzy po narození Adama v kondici,“ říká herečka, která měla svého malého syna po celou dobu natáčení v zákulisí.

„Když jsem se dozvěděl, že Lucka čeká dítě, hned jsem jí volal, zda se bude moci natáčení zúčastnit, ale ona řekla: neboj se, to zvládnu. A slib dodržela,“ říká režisér Míla Halík. Jak prozrazuje zdroj ze štábu, přece jen kolem jejího příletu panovala nervozita, protože se do poslední chvíle čekalo, zda bude pro malého Adama vystaven pas.

Lucka má ve filmu velkou taneční scénu s Petrem Čadkem, v jehož studiu Tančírna se také točilo. „Když máte dobrého partnera, tak to se to tancuje. Bála jsem se, že bude Petr ras, ale byl na nás hodnej a naučil krásně tancovat i Rudu Hrušínského! A já osobně mám od malička slabost pro taneční filmy. Flashdance, Chorus line, West Side story... Většinou ráda kývnu na projekt, ve kterém se da pořádně tančit,“ říká Lucie Vondráčková.

„Moc jsme se před touto prací neznali a náš tanec měl vypadat podle zadání profesionálně a vyzařovat konkrétní emoce... Myslím, že na to, že Lucka není profesionální tanečnice, se to podařilo a pro mě to byla příjemná spolupráce...,“ chválí svou filmovou partnerku Petr Čadek, který dělal i choreografii všech tanečních čísel filmu.

Video
Video se připravuje ...

Decibely lásky Decibely lásky

V hlavních rolích se objeví Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský ml., Alžběta Bartošová, Filip Cíl, Aneta Vrzalová,  Lucie Vondráčková, Rudolf Hrušínský nejml., Petra Svoboda, Roman Vojtek,  Marika Šoposká a  česká fotbalová legenda Pavel Horváth.

Nový romantický film s písničkami Michala Davida Decibely lásky se představuje divákům trailerem s prvními ukázkami. Do kin jej uvede společnost Falcon  již 11. února 2016.

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává.