Obsah seriálu Avatar: Legenda o Aangovi

Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit. • Hraná podoba oblíbeného animovaného seriálu sleduje mladého Avatara Aanga, který se učí ovládat čtyři živly (vodu, zemi, oheň a vzduch), aby obnovil rovnováhu ve světě ohrožovaném děsivým Ohnivým národem.

Obsazení seriálu Avatar: Legenda o Aangovi

Účinkující Postavy
Gordon Cormier Avatar Aang
Kiawentiio Katara
Meadow Kingfisher mladší Katara
Ian Ousley Sokka
Dallas Liu princ Zuko
Paul Sun-Hyung Lee strýc Iroh
Ken Leung velitel Zhao
Daniel Dae Kim Ohnivý vládce Ozai
Matthew Yang King dabing: Appa, nebeský bizon a Momo, okřídlený lemur

Gordon Cormier (Avatar Aang)

Kanadský herec se narodil 8. října 2009 ve Vancouveru, kde vyrůstal a začal se zajímat o herectví. Hrál Joea ve filmu The Stand (2020) a ztvárnil Aanga v hraném seriálu Avatar: Legenda o Aangovi společnosti Netflix. Jeho matka je filipínského původu ze Santa Rosy v Laguně na Filipínách. Poté, co jeho hlas zazněl v kanadském kresleném seriálu, debutoval rolí ve filmu Get Shorty (2017), kde hrál Guatemalce Urchina. V srpnu 2021 byl obsazen do titulní postavy Aanga ve filmu Avatar: Legenda o Aangovi, hraném remaku animovaného seriálu.

Kiawentiio (Katara)

Narodila se 28. dubna 2006 v rodině Mohawků v Akwesasne, rezervaci Prvních národů, která se nachází na obou stranách kanadsko-americké hranice přes řeku Svatého Vavřince. Na americké straně je známá také jako rezervace St. Regis Mohawk. Je herečkou, zpěvačkou a skladatelkou. V televizi debutovala ve třetí sérii seriálu CBC Anne with an E (2019) a ve filmu debutovala ve snímku Beans (2020). Byla obsazena do role Katary v remaku Avatar: Legenda o Aangovi (2024).

Ian Ousley (Sokka)

Narodil se 28. března 2002 v College Station v Texasu a je americký herec známý především díky roli Sokky. Taekwondo začal cvičit v devíti letech a pět let se účastnil národních soutěží, v roce 2018 získal černý pás třetího stupně. V letech 2019 a 2020 se objevil ve třech epizodách seriálu 13 důvodů proč.

Avatar: Legenda o Aangovi • Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit.
Autor: Netflix

Avatar: Legenda o Aangovi – Podrobné informace

Hraná podoba oblíbeného animovaného seriálu sleduje mladého Avatara Aanga, který se učí ovládat čtyři živly (vodu, zemi, oheň a vzduch), aby obnovil rovnováhu ve světě ohrožovaném děsivým Ohnivým národem.

Voda. Země. Oheň. Vzduch. Tyto čtyři elementy kdysi žily v harmonii a Avatar, pán všech čtyř živlů, mezi nimi udržoval mír. Vše se však změnilo, když Ohnivý národ zaútočil na Vzdušné nomády a vyhladil je, což byl první krok Ohnivých mágů k ovládnutí světa. Současná inkarnace Avatara se ještě neobjevila a svět ztratil naději. Ale jako světlo v temnotě se objeví naděje, když se Aang (Gordon Cormier), mladý Vzdušný nomád – a poslední svého druhu – znovu probudí, aby zaujal své právoplatné místo jako další Avatar. Spolu se svými nově nalezenými přáteli Sokkou (Ian Ousley) a Katarou (Kiawentiio), sourozenci a členy Jižního vodního kmene, se Aang vydává na fantastickou, akcí nabitou výpravu za záchranou světa a bojem proti hrozivému útoku Pána ohně Ozaie (Daniel Dae Kim). S odhodlaným korunním princem Zukem (Dallas Liu), který je chce zajmout, to však nebude snadný úkol.

Budou potřebovat pomoc mnoha spojenců a barvitých postav, které na své cestě potkají. Avatar: Legenda o Aangovi je hranou předělávkou oceňovaného a oblíbeného animovaného seriálu stanice Nickelodeon. Albert Kim (Ospalá díra, Nikita) působí jako showrunner, výkonný producent a scenárista. Jabbar Raisani (Ztraceni ve vesmíru, Stranger Things) a Michael Goi jsou výkonnými producenty a režiséry spolu s režiséry Roseanne Liang (rovněž spoluvýkonná producentka) a Jetem Wilkinsonem. Dan Lin (The Lego Movie, Aladin) a Lindsey Liberatore (Walker) působí jako výkonní producenti ze společnosti Rideback.

Původní Avatar: Poslední vládce větru je americký animovaný seriál, který se vysílal na stanici Nickelodeon v letech 2005-2008. Seriál, který vytvořili Michael Dante DiMartino a Bryan Konietzko, se odehrává ve světě, kde někteří lidé, známí jako "benders", mají schopnost ovládat jeden ze čtyř živlů: vodu, zemi, oheň a vzduch. Svět je rozdělen na čtyři národy, z nichž každý odpovídá jednomu z těchto živlů. Seriál sleduje příběh Aanga, posledního žijícího vládce vzduchu a Avatara, bytosti schopné ovládat všechny čtyři živly a udržovat ve světě rovnováhu. Od zmizení předchozího Avatara uplynulo sto let a během této doby vedl Ohnivý národ válku s ostatními národy a snažil se ovládnout svět.

Aang se musí v doprovodu svých přátel Katary a Sokky vydat na cestu napříč světem, aby ovládl živly a porazil nelítostného Ohnivého lorda Ozaie dříve, než bude pozdě. Cestou se setkávají s různými spojenci i nepřáteli a Aang dostává cenné lekce o odpovědnosti, přátelství a obětování. Avatar: Poslední vládce větru získal uznání kritiky za příběh, vývoj postav, animaci a témata. Získal si velkou a oddanou fanouškovskou základnu a od té doby je považován za jeden z nejlepších animovaných seriálů všech dob. Seriál dal vzniknout také pokračování The Legend of Korra a také komiksům, románům a dalším médiím zasazeným do stejného světa.

Avatar: Legenda o Aangovi • Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit.
Autor: Netflix

Aang, ústřední postava animovaného seriálu, je posledním žijícím vládcem větru a na začátku seriálu se ukáže, že je Avatarem, jedinou bytostí schopnou ovládat všechny čtyři živly a udržovat rovnováhu ve světě. Aang pochází ze Vzdušných nomádů, mírumilovného a duchovně založeného národa, který žil ve Vzdušných chrámech. Aangův příběh začíná, když ho v ledovci objeví zamrzlého Katara a Sokka, sourozenci z Jižního vodního kmene. Dozvídají se o jeho identitě Avatara a o jeho staleté nepřítomnosti na světě. Aang, který před začátkem války utekl od svých povinností Avatara, musí nyní přijmout svou roli a postavit se tyranii Ohnivého národa.

Aang je v celém seriálu vykreslen jako zábavný a bezstarostný mladík, ale zároveň těžce nese tíhu svých povinností. Potýká se s obrovským tlakem, který na něj vyvíjí funkce Avatara, a často se vypořádává s pocity viny za osud svého lidu a stav světa. Přesto si Aang zachovává silný smysl pro spravedlnost a soucit a snaží se najít mírové řešení konfliktů, kdykoli je to možné. V průběhu seriálu se Aang vydává na cestu za ovládnutím všech čtyř živlů - vody, země, ohně a vzduchu -, aby porazil Pána ohně a ukončil válku. Cestou čelí mnoha výzvám, učí se od různých učitelů a vytváří si hluboká pouta se svými společníky.

Aangův charakterový oblouk se zabývá tématy identity, povinnosti a rovnováhy mezi mocí a odpovědností. Jeho růst jako Avatara není jen o zvládnutí umění ovládání metod magie, ale také o nalezení vnitřního klidu, pochopení své role ve světě a o učinění obtížných morálních rozhodnutí. Aangův příběh rezonuje s diváky díky jeho relativním bojům, jeho okouzlující osobnosti a jeho neochvějnému odhodlání přinést harmonii do světa rozvráceného válkou.

Avatar: Legenda o Aangovi • Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit.
Autor: Netflix

Příběhy o hrdinech ovládajících živly jsou častým motivem v různých mýtech, legendách a smyšlených příbězích různých kultur a žánrů. Například čínská mytologie - Nezha: Nezha je božstvo v čínské mytologii známé svou schopností ovládat oheň, vodu a vítr. Často je zobrazován jako hrdinská postava, která využívá své živelné síly k ochraně nevinných a boji proti zlým silám. V řecké mytologii - Eolus: V řecké mytologii je Eolus bohem a vládcem větrů. Často je zobrazován jako ten, kdo ovládá různé větry, které podle vůle bohů nebo vlastního uvážení vypouští nebo omezuje. V japonském anime - Naruto: V anime seriálu mají postavy známé jako ninjové schopnost manipulovat s živly prostřednictvím praktiky zvané ninjutsu. Každý nindža se specializuje na určitou proměnu živlu, jako je oheň, voda, země nebo vítr, a tyto schopnosti využívá v boji a v jiných situacích.

Také Storm, postava ze série X-Men od Marvel Comics, má mutantní schopnost ovládat počasí. Dokáže přivolat blesky, déšť, vítr a další atmosférické jevy, které využívá jak k obraně, tak k útoku v bitvách proti padouchům. A samozřejmě Avatar: Poslední vládce větru Jak již bylo zmíněno, v tomto filmu vystupují postavy, které mohou ovládat živly vody, země, ohně a vzduchu prostřednictvím bojového umění známého jako ohýbání.

Spoluproducent Nickelodeon je americká kabelová a satelitní televizní síť zaměřená především na děti a dospívající, ačkoli produkuje obsah i pro diváky různého věku. Byla spuštěna 1. prosince 1977 a od té doby se stala jedním z nejpopulárnějších a nejvlivnějších dětských televizních kanálů na světě. Zpočátku se Nickelodeon zaměřoval na vysílání repríz starších seriálů, postupně se však přeorientoval na produkci původních pořadů. Mezi její první původní seriály patří Double Dare, You Can't Do That on Television a Nick Rocks. Průlomový úspěch však stanice zaznamenala v 90. letech 20. století s pořady jako Rugrats, Doug, The Ren & Stimpy Show, Hey Arnold!, Rocko's Modern Life a Spongebob v kalhotách.

Spongebob v kalhotách, který měl premiéru v roce 1999, zůstává jednou z nejikoničtějších a nejtrvalejších franšíz společnosti Nickelodeon. Vznikly z ní filmy, zboží, videohry i broadwayský muzikál. V průběhu let společnost Nickelodeon pokračovala v produkci široké škály animovaných i hraných pořadů, včetně sitcomů, herních pořadů, komedií a vzdělávacích seriálů. Mezi významné příklady patří Avatar: Poslední vládce větru, The Fairly OddParents, iCarly, Victorious, The Loud House a Tlapková patrola.

Společnost Nickelodeon také rozšířila svou značku prostřednictvím různých podniků, jako je animované studio Nickelodeon, Nickelodeon Movies (které produkuje filmy založené na vlastnostech společnosti Nickelodeon) a mezinárodní kanály jako Nick Jr. a TeenNick. Kromě televize je Nickelodeon významně zastoupen i na internetu, kde nabízí webové stránky, mobilní aplikace a streamovací služby s řadou her, videí a dalšího interaktivního obsahu.

Viděli jste seriál Avatar: Legenda o Aangovi? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Záchrana světa v rukou jediného kluka! Ovládne živly? Netflix, idh