Obsah seriálu Hotel Continental

Seriál Hotel Continental osvětluje krvavou historii pověstného hotelu pro zločince ze světa Johna Wicka. Winston Scott v New Yorku 70. let skládá tým a hodlá se postavit obrovskému spiknutí, které svým útokem na Continental dal do pohybu jeho bratr. Brutální akční drama zobrazuje střet příbuzenské lásky, osudu a touhy po pomstě.

Obsazení seriálu Hotel Continental

Herci Postavy
Mel Gibson Cormac O'Connor
Colin Woodell Winston Scott
Mishel Prada KD
Ben Robson Francis Patrick "Frankie" Scott
Hubert Point-Du Jour Miles
Nhung Kate Yen Scott
Jessica Allain Lou
Ayomide Adegun Charon
Jeremy Bobb Mayhew
Peter Greene Charlie

Mel Gibson - Cormac O'Connor

Umělec se jako Mel Columcille Gerard Gibson narodil 3. ledna 1956 v Peekskillu ve státě New York, ve 12 letech se s rodiči přestěhoval do Austrálie. Gibson se mezinárodně proslavil rolí Maxe Rockatanského v sérii "Šílený Max", která začala v roce 1979.

Kromě herectví se Gibson proslavil také jako režisér. V roce 1995 režíroval velmi úspěšný a kritikou oceňovaný film "Statečné srdce", za který získal Oscara za nejlepší režii. Gibson režíroval v roce 2004 film "Umučení Krista", kontroverzní snímek zachycující posledních 12 hodin Ježíšova života. Film byl navzdory své kontroverznosti komerčně úspěšný. Gibson si zahrál Martina Riggse v sérii Smrtonosná zbraň, což byla role, která v 80. a 90. letech 20. století ještě více upevnila jeho postavení akční hvězdy v Hollywoodu. Gibson čelil osobním i profesním výzvám, včetně právních problémů a kontroverzí souvisejících s jeho chováním, což v určitých okamžicích ovlivnilo jeho veřejnou image a kariéru.

Během své kariéry získal Gibson řadu ocenění, včetně několika Oscarů, Zlatých glóbů a cen BAFTA. Po období relativního klidu ve své kariéře se Gibson v roce 2016 úspěšně vrátil k režii filmem "Hacksaw Ridge", který byl nominován na několik Oscarů. Kromě herectví a režie je Gibson také producentem a scénáristou, což ukazuje jeho mnohostranný talent v zábavním průmyslu. Navzdory kontroverzím zůstává Mel Gibson respektovanou a vlivnou osobností filmového průmyslu, známou pro svou všestrannost jako herec a režisérské schopnosti.

Colin Woodell - Winston Scott

Narodil se 20. prosince 1991 v San Franciscu v Kalifornii, USA. Jeho herecká kariéra začala v polovině roku 2010 malými rolemi v televizních seriálech, jako jsou "Myšlenky zločince" a " Devious Maids". Woodell se proslavil rolí Aidena v populárním seriálu "The Originals", spin-offu "Upířích deníků".

Objevil se ve filmech jako "XOXO". (2016) a "Unsane" (2018), kde ukázal svou hereckou všestrannost. Colin Woodell hrál v televizním seriálu " The Purge ", založeném na populární filmové sérii, který se vysílal v letech 2018 až 2019. Je aktivní na sociálních sítích, jako je Instagram, kde se svými fanoušky sdílí pohledy na svůj osobní i profesní život. Woodell pokračoval v získávání rolí v různých televizních pořadech a filmech, čímž si postupně budoval kariéru v zábavním průmyslu.

Woodell navštěvoval St Ignatius College Preparatory v San Franciscu a své vzdělání a první profesionální divadelní představení zahájil v The American Conservatory Theater jako člen Young Conservatory. Poté se přestěhoval do Los Angeles, kde studoval na School of Dramatic Arts na University of Southern California a získal bakalářský titul v oboru divadelního umění.

Mishel Prada - KD

Narodila se 23. června 1989 v Hialeah na Floridě, USA.  Navštěvovala Floridskou univerzitu a později studovala herectví v Kalifornii, kde se zdokonalovala v kariéře v zábavním průmyslu. Prada zahájila svou hereckou kariéru počátkem roku 2010 hostujícími rolemi v televizních seriálech, jako jsou "CSI: Crime Scene Investigation" a "Madam Secretary".

Průlom v její kariéře přišel se seriálem Vida televize Starz, kde ztvárnila hlavní roli Emmy Hernandezové. Seriál, který měl premiéru v roce 2018, získal uznání kritiků za zobrazení LGBTQ a latinskoamerické komunity. V seriálu Vida si Prada za ztvárnění queer Latinoameričanky, která se orientuje ve své identitě a rodinné dynamice, vysloužila pochvalu za svůj vybroušený výkon. Prada se zasazuje o zastoupení LGBTQ+ a latinskoamerických osob v médiích a využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o důležitých společenských otázkách.

Kromě televize se objevila i v nezávislých filmech, kde ukázala svou hereckou všestrannost. Mishel Prada je aktivní na platformách sociálních médií, kde komunikuje se svými fanoušky a sdílí postřehy ze svého osobního i profesního života. Její práce ve filmu "Vida" jí vynesla nominace a ocenění, což upevnilo její status talentované a vlivné herečky. Od roku 2021 fanoušci očekávali její zapojení do dalších projektů a předpokládalo se, že bude i nadále významně přispívat zábavnímu průmyslu svými hereckými schopnostmi a advokačními aktivitami. Je zakládající členkou ženského uměleckého kolektivu Damarosa, který se zabývá uměleckou tvorbou vlivných žen v literatuře.

Hotel Continental - podrobné informace o seriálu

V 70. letech 20. století ukradne Frankie Scott během novoročního večírku v newyorském hotelu Continental lis, který se používal u Vysokého stolu k ražbě zlatých mincí. Ředitel hotelu Continental Cormac O'Connor vychovával Frankieho a jeho nyní již odloučeného bratra Winstona od dětství jako zločince. Na nátlak společnosti High Table unese Winstona z Londýna - odkud odešel za jinými příležitostmi - do New Yorku, aby ho vyslechl, kde se Frankie nachází. Winston tvrdí, že o ničem neví, ale Cormac ho nechá sledovat.

Winstonův starý kolega Charlie ho spojí se sourozenci Louem a Milesem, obchodníky se zbraněmi a majiteli karate dojo. Miles, Frankieho starý kamarád z vietnamské války, poskytne stopu do Alphabet City, kde Winston najde Frankieho a jeho ženu Yen, jak se skrývají v opuštěném kině, kde je napadnou Cormacovi zabijáci. Trojice se vrací k Charliemu, ale jeden z Charlieho spolupracovníků je zradil Cormacovi. Jsou pronásledováni až na střechu budovy, kam Frankie umístil vrtulník. Když jsou Yen a pilot zraněni, Frankie se obětuje a je zastřelen němými dvojčaty zabijáky Jeníčkem a Mařenkou. Dvojice se vrací ke Cormacovi, ale bez lisu na mince. Winston, odhodlaný se pomstít, vezme Yena do dojo a požádá ho, aby mu dodal zbraně.

Continental je řetězec hotelů rozmístěných po celém světě, které fungují jako neutrální území pro členy zločineckého podsvětí. Navštěvuje je mnoho nájemných vrahů a špičkových zločinců. Hotel Continental v New Yorku vlastní Winston Scott, přítel Johna Wicka a nemilosrdný vykonavatel hotelových pravidel. Recepci obsluhoval recepční jménem Charon. "Znáte pravidla: V těchto prostorách nelze provozovat žádnou obchodní činnost, abyste se nevystavili vysokým trestům. Dejte si něco k pití a prozatím si odpočiňte." - Winston k Johnu Wickovi.

Continental of New York se nachází na adrese Manover St. blok 23 2077, Special District: Byl založen a otevřen 4. dubna 1904 a téhož dne zaregistrován. Ačkoli se tyto hotely tváří jako řetězec luxusních hotelů pro běžné hosty, slouží také jako neutrální útočiště pro nájemné vrahy, zabijáky a další členy zločineckého podsvětí a zakazuje jakékoliv zabíjení. Nakonec se Continental rozšířil po celém světě s vlastními řetězci provozovanými dalšími členy na mezinárodní úrovni.

V příběhu o Johnu Wickovi se po jeho dlouhém odchodu do důchodu Wick vrací a prověřuje v newyorském Continentalu následky smrti Helen a Daisy. Poté vstoupí do hotelu Continental, kde se na recepci setká se slečnou Perkinsovou a poté pokračuje k Charonovi, hotelovému recepčnímu. Charon Johna po jeho odchodu do důchodu přivítal a pozdravil. Po ubytování pak navštíví speakeasy bar, který se nachází v nižších patrech hotelu. Tam vstupuje do tajného hotelového baru významných hostů a vrahů. Poté spatří slečnu Perkinsovou, jak v baru popíjí.

Poté se setkává s ředitelem hotelu Winstonem Scottem. Oba spolu vedou rozhovor ohledně hotelových pravidel a informací o Tarasovových, konkrétně o Iosefu Tarasovovi. Avi pak dostává informaci o Johnovi, že se vrátil do hotelu, a oznamuje to Viggovi Tarasovovi. Viggo pak nařídil zdvojnásobit Johnovu odměnu, pokud bude mít někdy tendenci porušovat kontinentální ''pravidla''. John pak po krátkém rozhovoru s Winstonem navštíví Addyho. Addy Johna radostně přivítá a prostřednictvím malého papírku se značkou polibku mu sdělí, kde se Iosef nachází. Na papírku bylo napsáno: Červený kruh. Po masakru v Červeném kruhu se John vrací do hotelu, aby si nechal ošetřit zranění u lékaře.

Později v noci má Marcus v úmyslu Johna zabít, jak mu nařídil Viggo, ale když ho vidí odpočívat v hotelovém pokoji, všimne si, že někdo otevírá jeho dveře. Poté se netrefí do Johnova polštáře, aby ho probudil a upozornil na sebe. John pak spatří slečnu Perkinsovou, jak se ho pokouší zavraždit uvnitř pokoje. Po boji se pak John setkává s Harrym na chodbě ohledně hluku ve vedlejším pokoji. O chvíli později byl Harry Johnem upřednostněn, aby slečnu Perkinsovou hlídal a udržoval, ale později byl Perkinsovou v hotelovém pokoji zabit poté, co se jí podařilo uniknout z pout. Následovaly její následky, když se jedné noci setkala s Winstonem a bylo jí řečeno, že její členství v Continentalu je zrušeno. Protože porušila pravidla, byla popravena.

Ve filmu John Wick: Kapitola 2, po zničení domu Johna Wicka, které způsobil Santino D'Antonio, pak John navštíví newyorský Continental, aby se setkal s Winstonem. Poté se setkávají na střeše hotelu, kde diskutují o pravidlech značek a o pozemcích hotelu. Před setkáním se Santinem v muzeu umění se pak John vrací na recepci, kde nechává svého psa, o kterého se stará Charon. Později se poprvé představí jeden z prvních Continentalů mimo New York. Na Santinův příkaz zabít Giannu D'Antonio pak John cestuje do Říma a vstupuje do římského Continentalu, kde se setkává s manažerem Juliem. Po jejich krátkém rozhovoru pak Julius předá Johnovi kartu hotelového pokoje a sdělí mu, že mají nejlepší pokoje.

John poté navštíví hotelové služby: Sommeliera, Krejčího a Kartografa kvůli jeho atentátu na Giannu při její korunovaci. Po Giannině smrti a krvavé lázni při korunovaci pak Johna pronásleduje Cassian, což vede k boji. Oba se začali prát, až se dostali do hotelu Rome Continental, kde oba zastavil Julius s tím, že v prostorách hotelu se nesmí porušovat žádná pravidla, a místo toho jim nabídl drink do hotelového baru. Po vraždě své sestry pak Santino zradil Johna a nařídil správě, aby vypsala odměnu na Johnovu hlavu. Wick poté odhlásil Rome Continental a při odchodu ho doprovázel Julius. Po návratu do New Yorku Winston Santinovi připomněl, že nemá tušení, co ho čeká, a že jakmile se Wick zbaví značky, musí být připraven, protože ví, že si pro něj John přijde za to, co udělal.

O chvíli později po zápase během Santinovy slavnostní oslavy v muzeu umění pak Santino hledal útočiště uvnitř newyorského Continentalu a požádal Charona o manažera. Santino se pak setkal s Winstonem a salonkem a arogantně požadoval a řekl Winstonovi, aby Johnovi okamžitě zrušil členství. Winston to však vzápětí odmítl a řekl mu, že nemá právo požadovat cokoli ohledně hotelu kromě sebe. Následován Johnem se pak zeptal Charona, kde je Santino. Charon pak Johnovi řekl, kde se nachází.

Když Winston popíjel a Santino večeřel v salónku, uviděli Johna plného hněvu a nenávisti, jak se se střelnou zbraní v ruce blíží k Santinovi. Winston pak Johnovi radí, aby odešel a nepokračoval, ale Santino se mu dál vysmívá, což vede k tomu, že ho John bez váhání střelí do hlavy. Všechny uvnitř hotelového salónku naplní ticho a šok, včetně Winstona, který ví, co John udělal a jaké to bude mít následky. John je poté prohlášen za "exkomunikovaného".

V pokračování příběhu John Wick: Kapitola 3 - Parabellum po vraždě Santina D'Antonia rukou Johna Wicka vyslal nejvyšší stolec přísedícího, aby obžaloval ty, kteří Johnovi po jeho exkomunikaci poskytli pomoc. Adjudikátor dal Winstonovi týden na uspořádání jeho záležitostí a odstoupení z funkce správce newyorského Continentalu za to, že dal Johnovi hodinu na útěk před aktivací jeho exkomunikace. Prostřednictvím svých starých spojenců v syndikátu Ruska Roma John uprchl do Maroka a vyhledal pomoc své staré přítelkyně a manažerky Casablanca Continental Sofie Al-Azwarové.

Ačkoli se John a Sofie dostali do problémů se Sofiiným předchozím šéfem Berradou a jeho muži, podařilo se jim uprchnout do pouště. Poté, co byl předveden před Staršího, dostal John úkol zabít Winstona, pokud si skutečně přeje žít a vzpomínat na svou ženu Helenu, ale znamenalo to být vázán pravidly Stolu. Když se Winston a John odmítli zabít, Přísedící povolal Správu a vydal dekonspirační příkaz, aby "obchod" byl na jeho základě legální. Poté, co byli normální hosté hotelu evakuováni, Winston znovu udělil Johnovi jeho výsady, než se s Charonem vydali do zbrojnice, aby se ochránili před Nejvyšším stolem.

Brzy dorazil tým vymahačů Vysokého stolu v pokročilé neprůstřelné zbroji a zaútočil na hotel, přičemž zabil většinu ozbrojeného personálu newyorského Continentalu, kromě Charona. Po tvrdé přestřelce obránci zabili zbytek vymahačů, než se John postavil Zerovi a jeho zabijákům a zabil Zera i zbytek jeho zabijáků, až na dva z nich, které čestně ušetřil. Po domnělé Johnově smrti rukou Winstona Adjudicator znovu vysvětil newyorský Continental, což umožnilo hotelu uklidit a znovu se vrátit k činnosti.

Ve filmu John Wick: Kapitola 4 někdy poté, co John odcestoval do Maroka, aby úspěšně zavraždil Staršího, vůdce Vysokého stolu, byli Winston a Charon povoláni Vincentem Bissetem de Gramontem do Paříže. Tam de Gramont pokáral Winstona za to, že se mu nepodařilo Johna zabít. Za trest zbavil Winstona jeho postavení a zničil newyorský Continental, načež Charona popravil. Když se Vincent dozvěděl, že John našel útočiště v ósackém Continentalu, nařídil na něj zaútočit. Poté, co byl hotel evakuován od běžných hostů, Chidi a další jednotky Vysokého stolu zaútočily na Osaka Continental a zabily mnoho jeho zaměstnanců, včetně Kodžiho Šimazua, ředitele Osaka Continental a otce Akiry Šimazua.

Později Harbinger Vincenta za jeho činy pokáral, protože i vysoce postavení členové jako oni byli vázáni určitými pravidly Vysokého stolce. Později byl jedním z Winstonových požadavků na Johnův souboj požadavek, aby byl newyorský Continental přestavěn a znovu vysvěcen na náklady Vysokého stolu spolu s obnovením jeho titulů. Poté, co John vyšel z tohoto souboje vítězně, Posel slíbil, že hotel bude přestavěn a Winston bude opět jeho správcem.

Continental Hotels a jeho hosté musí vždy dodržovat následující pravidla: Hotel Continental je útočištěm. V prostorách hotelu nelze provozovat žádnou "obchodní činnost", včetně bojů a plnění zakázek na jiné vrahy a zločince v hotelu. Paní Perkinsová toto pravidlo porušila, což mělo za následek její odvolání a popravu. Přestože jsou pravidla přísná, nejsou nespravedlivá. Když se Perkinsová pokusila zabít Johna v jeho pokoji, Charon se zeptal, zda John nepotřebuje "rezervaci na večeři", což znamená, že John by měl právo Perkinsovou zabít, protože šlo o sebeobranu, protože se ho pokusila zabít jako první.

Ve filmu John Wick: Kapitola 2 toto pravidlo porušil sám John, když zabil Santina D'Antonia v salonku hotelu Continental. Avšak místo toho, aby ho nechal popravit jako v případě slečny Perkinsové, dal mu Winston fixu a hodinovou lhůtu, než ho označil za exkomunikovaného, nejspíše z úcty k Johnovi. V knize John Wick: Kapitola 4 je uvedeno, že i samotný Nejvyšší stůl a jeho agenti jsou vázáni tímto pravidlem a důsledky, které z toho plynou, pokud je pravidlo porušeno, což přimělo markýze Vincenta de Gramont k dekonspiraci osackého Continentalu, když správce požadoval, aby jeho síly dodržovaly pravidla.

Každý, kdo se nachází v prostorách hotelu, musí za svou přítomnost zaplatit, aby měl nárok na útočiště. Toho se obvykle dovolává rezervací pokoje, ale pokud si člen pouze přeje využít zařízení před přesunem v ten samý den - například na soukromou schůzku - zakoupením nápoje v baru získá útočiště až do konce dne. Osoba může být z tohoto pravidla vyňata, pokud jí bylo ředitelem hotelu povoleno přijmout útočiště v hotelu, přestože nevyužívá žádné z hotelových služeb.

Kromě toho může concierge hotelu Continental zajistit téměř všechny potřeby své exkluzivní klientely. Na některých místech je dokonce možné ubytovat domácí zvířata - jen ne v newyorské pobočce. - Krevní přísaha, jednou složená prostřednictvím Markera, musí být ctěna a plněna. Těm, kteří nedodrží svou část dohody, hrozí trest smrti. Zabití držitele krevní přísahy je samozřejmě nepřípustné, stejně jako útěk.

Kromě výše uvedených pravidel se na kontinentální hotely vztahují také zvláštní pravidla, která prosazuje Vysoký stolec: Podle příkazů Nejvyššího stolu je zakázáno pomáhat exkomunikovaným členům nebo jim pomáhat, za což hrozí přísné tresty od fyzických zranění až po smrt. Ředitelce byly za pomoc Johnovi probodnuty ruce, muži Krále Boweryho byli zabiti a on sám byl za pomoc Johnovi před jeho exkomunikací těžce zraněn.

Winston byl zbaven funkce majitele newyorského Continentalu za to, že Johnovi poskytl hodinovou odkladnou lhůtu. Později však tuto pozici získal zpět poté, co Johna zdánlivě zabil. - Stolec, pokud to považuje za nezbytný postup, má nejvyšší pravomoc prohlásit hotel Continental za "dekonspirovaný" (akt zrušení statusu hotelu Continental jako bezpečné zóny), což umožnilo zabíjení a plnění smluv na území hotelu. Ve filmu John Wick: Kapitola 3 - Parabellum byl newyorský hotel Continental dekonspirován Rozhodčím poté, co se Winston a John rozhodli postavit proti Stolu.

Toto rozhodnutí bylo později po jednání mezi Winstonem a Přísedícím odvoláno. Ve čtvrté kapitole filmu John Wick: Osaka Continental byl podobně dekonzervován markýzem Vincentem de Gramontem, aby jeho muži mohli na jeho pozemcích lovit Johna, ačkoli Přísežník později Vincenta za jeho jednání napomenul. - Zatímco Vysoký stolec je ve většině případů nejvyšší autoritou, Continental je autonomní organizací a různí manažeři jeho poboček - mimo jiné Winston v New Yorku, Julius v Římě, Sofia Al-Azwar v Casablance a Kodži Šimazu v Ósace - mají plnou moc nad obchodními záležitostmi Continentalu. Ve skutečnosti Winston možná dokonce v minulosti tlačil na Vysoký stolec.

"John Wick" je populární americká série akčních filmů, která sleduje příběh vysloužilého nájemného vraha, který se chce pomstít za smrt svého milovaného psa. První film, který vytvořil scenárista Derek Kolstad, režírovali Chad Stahelski a David Leitch a byl uveden v roce 2014. Od té doby se franšíza rozšířila o několik pokračování, merchandise a dokonce i videohru. Titulní postavu Johna Wicka ztvárnil herec Keanu Reeves. Je to bývalý nájemný vrah, který je ve zločineckém podsvětí známý jako "Baba Jaga" nebo "Strašák".

V prvním filmu je poklidný život Johna Wicka narušen, když se do jeho domu vloupá skupina ruských gangsterů, ukradne mu auto a zabije psa. Pes byl posledním dárkem od jeho nedávno zesnulé manželky a stane se katalyzátorem jeho návratu do světa zabijáků a neúprosné honby za pomstou. V průběhu série John Wick bojuje s různými protivníky, včetně mocných zločineckých bossů a vysoce kvalifikovaných zabijáků, a přitom předvádí své výjimečné bojové schopnosti a odhodlání.

Filmy jsou proslulé svými intenzivními a stylizovanými akčními sekvencemi, stejně jako složitým budováním světa, který se točí kolem podzemní společnosti zabijáků s vlastními pravidly a kodexy. Úspěch této série lze přičíst poutavému příběhu, dobře zrežírovaným akčním scénám a charismatickému ztvárnění titulní postavy Keanu Reevesem. Filmy o Johnu Wickovi si získaly chválu diváků i kritiků za jedinečnou kombinaci akce, dramatu a budování světa, díky čemuž se staly jednou z nejvýraznějších akčních franšíz let 2010 a následujících.

Viděli jste seriál Hotel Continental? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Hotel Continental Peacock

Fotogalerie
25 fotografií