Obsah seriálu Advokát

Idealistický právník úřaduje ze zadního sedadla svého Lincolnu a nabourává přitom zavedené pořádky.

Obsazení seriálu Advokát

Herci Postavy
Manuel Garcia-Rulfo Mickey Haller, právník zabývající se obhajobou zločinců a vyléčený narkoman
Adan James Carillo mladý Mickey Haller
Neve Campbell Maggie McPherson, Mickeyho první bývalá manželka a trestní prokurátorka
Becki Newton Lorna Crane, Mickeyho druhá bývalá manželka a jeho právní asistentka
Jazz Raycole Izzy Letts, bývalá narkomanka a Mickeyho klientka, která nyní pracuje jako jeho osobní řidička
Angus Sampson Cisco, Mickeyho přítel, vyšetřovatel a Lornin snoubenec
Christopher Gorham Trevor Elliott, miliardář a vývojář videoher podezřelý z dvojnásobné vraždy

Manuel Garcia-Rulfo - Mickey Haller

Narodil se 25. února 1981 v mexickém městě Guadalajara ve státě Jalisco. Svou hereckou kariéru zahájil v mexické televizi a filmu, než získal mezinárodní uznání. Garcia-Rulfo hovoří několika jazyky, plynně španělsky, anglicky a francouzsky, což mu umožnilo pracovat v různých filmových odvětvích. V Hollywoodu debutoval v roce 2015 ve filmu "Bless Me, Ultima", ale teprve role Vasqueze ve filmu "Sedm statečných" (2016) mu přinesla širokou pozornost.

Manuelův výkon ve filmu "Sedm statečných" mu vynesl chválu za jeho charisma a talent akční hvězdy. Spolupracoval s renomovanými režiséry, jako jsou Antoine Fuqua a Kenneth Branagh. Garcia-Rulfo se objevil v hvězdně obsazeném filmu "Vražda v Orient expresu" (2017), natočeném podle klasického románu Agathy Christie. Kromě hollywoodských projektů Manuel Garcia-Rulfo pokračuje v práci v mexické kinematografii, kde prokazuje svou hereckou všestrannost. Získal si značné množství příznivců na sociálních sítích, kde se s fanoušky dělí o postřehy ze své kariéry i osobního života.

Neve Campbell - Maggie McPherson

Narodila se 3. října 1973 v Guelphu v kanadském Ontariu. Svou hereckou kariéru zahájila na počátku 90. let 20. století, kdy se proslavila rolí Julie Salingerové v televizním seriálu "Party of Five" (1994-2000).

Campbellová dosáhla mezinárodního uznání a stala se ikonou 90. let díky ztvárnění Sidney Prescottové v úspěšné hororové sérii "Vřískot" (1996) a jejích následujících pokračováních. Kromě úspěchu v hororech Neve Campbellová prokázala svůj dramatický talent ve filmech jako "The Craft" (1996) a "Wild Things" (1998). Uznání kritiky se jí dostalo i za výkony v nezávislých filmech, jako jsou "Panika" (2000) a "Firma" (2003).

Campbellová také pronikla do světa divadla a na Broadwayi hrála v inscenacích jako "Resurrection Blues" a "Love Song". Po několikaleté pauze od Hollywoodu se vrátila na malou obrazovku pozoruhodnými rolemi v televizních seriálech, jako je "House of Cards" (2016) a "Skyscraper" (2018).

Becki Newton - Lorna Crane

Narodila se 4. července 1978 v New Havenu ve státě Connecticut v USA. Nejvíce se proslavila svou průlomovou rolí Amandy Tanenové v oblíbeném televizním seriálu "Ošklivka Betty" (2006-2010).

Newtonová si ztvárněním ambiciózní a vtipné módní asistentky vysloužila uznání kritiky a oddané fanoušky. Před seriálem Ošklivka Betty se objevila v různých televizních pořadech, včetně hostujících rolí v seriálu Zákon a pořádek: Special Victims Unit" a "Cold Case". Po úspěchu "Ošklivky Betty" si Becki Newton zahrála v krátce trvajícím sitcomu "Love Bites" (2011) a v komediálním seriálu "The Goodwin Games" (2013).

V roce 2014 se připojila k obsazení populárního seriálu "Jak jsem poznal vaši matku" pro jeho poslední sezónu, kde hrála Quinn Garveyovou. Díky svému komediálnímu načasování a hereckým schopnostem je Newtonová vyhledávanou představitelkou komediálních i dramatických rolí. Kromě práce v televizi se objevila v různých divadelních představeních, kde předvedla svůj talent na jevišti.

Jazz Raycole - Izzy Letts

Narodila se 11. února 1988 ve Stocktonu v Kalifornii, USA. Předčasně se proslavila rolí Claire Kyleové, dcery postavy Damona Wayanse, v sitcomu "Moje žena a děti" (2001-2005). Raycoleová v roli Claire předvedla svůj komediální talent a vysloužila si pochvalu diváků i kritiky. Po odchodu z "My Wife and Kids" se objevila v různých televizních pořadech jako hostující hvězda, včetně "Everybody Hates Chris" a "CSI: Crime Scene Investigation".

Kromě práce v televizi si Jazz Raycole zahrála v několika nezávislých filmech a krátkých projektech. Raycoleová také propůjčila svůj hlas animovaným seriálům, například "The Boondocks". Kromě herectví se věnovala také tanci a trénovala různé taneční styly. Přestože si udržuje poměrně soukromý osobní život, její talent a nezapomenutelné role z ní stále dělají uznávanou a oceňovanou herečku.

Angus Sampson - Cisco

Narodil se 12. února 1979 v Sydney v Novém Jižním Walesu v Austrálii. Svou hereckou kariéru zahájil v australské televizi a uznání si získal rolemi v pořadech jako "Tajný život nás" a "Duchové". Průlom na mezinárodní filmové scéně Sampsonovi přineslo účinkování v hororu "Insidious" (2010), kde si zahrál Tuckera. Svou roli Tuckera si zopakoval i v dalších dílech filmové série "Insidious". Kromě herectví se Angus Sampson podílel na scénáři a režii známého australského kriminálního komediálního seriálu "The Mule" (2014).

Sampson také propůjčil svůj hlas animovaným filmům a televizním pořadům, včetně filmů "Králíček Petr" a "Kung Fu Panda": Kung Fu Panda: Tlapky osudu". Spolupracoval s významnými režiséry a herci v Austrálii i v Hollywoodu, což ještě více upevnilo jeho pozici v oboru. Sampson byl příležitostným spolumoderátorem australského rozhlasového pořadu Get This s Tonym Martinem na stanici Triple M.

Byl také zakládajícím členem experimentální skupiny The Forbidden Fruit, jejímž jediným představením byla experimentální interpretace Šíleného Maxe 2, kterou hráli v nočním rozhlasovém vysílání a v níž Angus hrál Lorda Humongouse, který, jak se ukázalo, uměl docela dobře hrát na jazzovou flétnu. Sampson byl také moderátorem pořadu RRR Breakfasters. Kromě toho byl Sampson také nepřehlédnutelným moderátorem kultovního klasického nočního rozhlasového pořadu The Lonely Hearts Club (Klub osamělých srdcí), komediálního seriálu s černým humorem, který běžel na ABC Radio National na začátku roku 2011 a ve kterém Sampson vystupoval pod pseudonymem Richard Silk.

Advokát - podrobné informace o seriálu

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), idealista a obrazoborec, provozuje svou advokátní praxi ze zadního sedadla svého Lincolnu a řeší velké i malé případy v rozlehlém Los Angeles. Druhá série vychází ze série bestsellerů známého autora Michaela Connellyho a je založena na čtvrté knize ze série The Lincoln Lawyer, The Fifth Witness (Pátý svědek).

Seriál pro televizi vytvořil David E. Kelley a pro televizi jej připravil Ted Humphrey, který je spolu s Dailynem Rodriguezem spoluscenáristou a výkonným producentem. Connelly je výkonným producentem a scenáristou seriálu. Ross Fineman a Kelley jsou rovněž výkonnými producenty. Seriál produkuje společnost A+E Studios a výkonnými producenty jsou Barry Jossen a Tana Jamieson.

Právník Jerry Vincent je zastřelen v garáži mužem, který mu ukradl kufřík. Následujícího dne dostane jeho známý Mickey Haller od soudkyně Mary Holderové všechny jeho případy, včetně případu Trevora Elliota, designéra videoher obviněného z vraždy své ženy a jejího milence. Mickey a jeho bývalá manželka Lorna Craneová, která pracuje jako manažerka jeho případu, dorazí do Vincentovy kanceláře a zjistí, že policie hledá důkazy, a donutí je odejít.

Mickey navštíví Trevora a snaží se ho přesvědčit, aby ho najal jako svého právníka, a slibuje, že bude moci jít příští týden k soudu, jak si Trevor přeje. Mezitím se ujme také případu Izzy Lettsové, bývalé narkomanky obviněné z krádeže náhrdelníku. Jelikož je Mickey sám bývalý narkoman, soucítí s ním a dosáhne stažení obvinění, což Izzy umožní pracovat pro něj jako řidička, aby si mohla zaplatit soudní výlohy.

Najme také Lornina přítele Cisca, aby pracoval jako jeho vyšetřovatel pro případy, což Lorna dovolí, i když před ním mají tajemství. Jeho první bývalá manželka Maggie McPhersonová je státní zástupkyně, která je vůči němu ostražitá kvůli jeho bývalé drogové závislosti. Při večeři s dcerou Hayley navštíví Mickeyho Raymond Griggs, detektiv, který má na starosti případ Vincentovy vraždy, a znovu ho požádá, aby nahlédl do spisů jeho klientů, ačkoli Mickey odmítá.

Při vyšetřování domu, v němž byla zabita Trevorova žena a její milenec, Cisco Mickeymu prozradí, že se s Lornou budou brát, což Mickey schvaluje. Při dalším setkání s Trevorem mu Trevor řekne, že musí případ vyhrát u soudu pro veřejnost i právně. Když mu Mickey řekne, že to nemůže udělat, Trevor mu vypráví, jak se seznámil se svou ženou a jak moc ji miloval. Mickey mu řekne, že s tím mohou vyhrát příští týden, a Trevor ho najme... Tak začíná dramatická hra, která se roku 2023 dočkala svého pokračování.

V roce 2018 napsal David E. Kelley scénář pro televizní seriál, který připravila společnost A+E Studios pro Epix. Když se scénář nepodařilo posunout dál, rozhodl se s A+E pracovat na jiném projektu a nakonec adaptoval seriál The Lincoln Lawyer poté, co se podělil o svůj zájem o práci na právnických dramatech. V červnu 2019 získal projekt seriálový produkční závazek od CBS.

V únoru 2020 nastoupil na palubu Ted Humphrey jako showrunner a Kiele Sanchez se připojila k obsazení v roli Lorny, o několik týdnů později se přidali Angus Sampson a Jazz Raycole jako Cisco, respektive Izzy. V květnu 2020 bylo oznámeno, že seriál nebude u CBS pokračovat kvůli pandemii COVID-19 ve Spojených státech. V době tohoto rozhodnutí, které prezident CBS Entertainment Kelly Kahl označil za "těžké rozhodnutí", byly napsány dva scénáře k seriálu, další dva byly ve vývoji a Logan Marshall-Green byl v jednání o hlavní roli Mickeyho Hallera.

Dne 11. ledna 2021 Netflix převzal seriál s objednávkou 10 dílů, což je méně než původně plánovaných 13 dílů, a oznámil, že hlavní roli Hallera ztvární Manuel Garcia-Rulfo. V únoru 2021 se k obsazení připojily Neve Campbell a Becki Newton, do seriálu se vrátili Raycole a Sampson. V březnu byl obsazen Christopher Gorham. V dubnu byla do role vytvořené speciálně pro seriál obsazena Ntare Guma Mbaho Mwine, v dalších rolích se k obsazení připojili LisaGay Hamilton, Jamie McShane a Reggie Lee.

Krista Warner byla obsazena v květnu. Dne 14. června 2022 společnost Netflix prodloužila seriál pro druhou sérii, která bude vycházet ze seriálu The Fifth Witness. Seriál The Lincoln Lawyer se začal natáčet 30. března 2021 v Los Angeles. Téhož dne autor Michael Connelly na sociálních sítích prozradil, že pandemie COVID-19 předtím odložila hlavní natáčení přibližně o rok. Dne 8. června 2021 Connelly v rozhovoru uvedl, že bylo natočeno šest z deseti epizod, z nichž tři byly kompletně sestříhány, a zároveň potvrdil, že postavy ze seriálu Bosch na Amazon Prime Video, včetně Hallerova nevlastního bratra Harryho Bosche (ztvárněného Titusem Welliverem), se v seriálu neobjeví, protože oba seriály jsou z různých televizních sítí.

Natáčení skončilo 3. srpna 2021. Mezi významná místa natáčení patřily Admiralty Way v Marina del Rey, Spring Street v centru Los Angeles, Grand Avenue, divadlo Wilshire Ebell a Wilshire Boulevard. Mezi místa natáčení 2. série patřily klub Paseo ve Valencii, saloon The Cowboy Palace v Chatsworthu, most na Šesté ulici a Los Angeles Equestrian Center. V srpnu 2021 podala dceřiná společnost A+E Studios Frankl & Bob Films II, LLC žalobu na ViacomCBS kvůli "milionovým ztrátám" poté, co se v předchozím roce rozhodla v seriálu nepokračovat.

S odvoláním na vznik společnosti ze 4. prosince 2019 se v dokumentech uvádí, že "po fúzi nové vedení ViacomCBS v čele s (Georgem Cheeksem) přehodnotilo rozhodnutí CBS Network uzavřít závazek na 13 epizod seriálu" a že po zjištění, že "nemá pro ViacomCBS hodnotu...". Pan Cheeks a jeho kolegové z vedení ViacomCBS se rozhodli, že pro ViacomCBS jako celek bude lepší, když CBS Network tento závazek poruší". Dokumenty také tvrdí, že ViacomCBS seriál odmítla, protože nebyl natočen první díl, a uvedla, že "toto porušení zajistilo, že se seriál nikdy nedostane do vysílání.

Michael Connelly je americký spisovatel, který je široce uznáván pro své kriminální romány a detektivní thrillery. Narodil se 21. července 1956 ve Filadelfii v Pensylvánii v USA. Connelly je známý především díky svým populárním sériím, v nichž vystupují postavy jako Harry Bosch, Mickey Haller a Renee Ballardová. Connelly vyrostl na Floridě a navštěvoval Floridskou univerzitu, kde v roce 1980 získal titul v oboru žurnalistika.

Poté pracoval jako policejní a kriminální reportér v novinách ve Fort Lauderdale a Daytona Beach na Floridě, což mu poskytlo cenné poznatky o systému trestního soudnictví a inspirovalo ho k psaní. V roce 1992 vyšel Connellyho debutový román Černá ozvěna, který představil jeho nejslavnější postavu, detektiva losangeleské policie Hieronyma "Harryho" Bosche. Román získal cenu Mystery Writers of America Edgar Award za nejlepší prvotinu a odstartoval Connellyho kariéru úspěšného spisovatele detektivek.

Série o Harrym Boschovi, která sleduje život a případy houževnatého a odhodlaného detektiva losangeleské policie, se stala trvalým hitem. Mezi významné knihy této série patří například "Betonová blondýna", "Poslední kojot", "Město kostí", "Přejezd" a mnoho dalších. Kromě série o Boschovi napsal Connelly několik samostatných románů a dalších sérií, včetně série o Mickeym Hallerovi, jejímž hlavním hrdinou je losangeleský obhájce známý jako "Lincoln Lawyer (Advokát)".

První kniha z této série, "The Lincoln Lawyer", vyšla v roce 2005. Michael Connelly získal během své kariéry řadu ocenění a vyznamenání za svůj přínos žánru kriminální literatury. Kromě ceny Edgar Award za knihu "The Black Echo" získal mimo jiné Anthony Award, Macavity Award, Shamus Award a Dilys Award. Několik Connellyho románů bylo adaptováno pro film a televizi. Zejména postavu Harryho Bosche ztvárnil Titus Welliver v populárním televizním seriálu "Bosch", který měl premiéru na Amazon Prime Video v roce 2014 a skončil v roce 2021.

Série Lincoln Lawyer byla v roce 2011 adaptována také do podoby celovečerního filmu, v němž si hlavní roli Mickeyho Hallera zahrál Matthew McConaughey. Romány Michaela Connellyho jsou známé pro své propracované policejní procedurální prvky, komplexní postavy a napínavý příběh. Jeho díla zaujala čtenáře po celém světě a učinila z něj jednoho z nejslavnějších a nejplodnějších autorů kriminálního žánru.

Viděli jste seriál Advokát? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Advokát Netflix

Fotogalerie
22 fotografií