Obsah seriálu Halo

Super voják Master Chief brání ve 26. století lidstvo před mimozemskou vojenskou aliancí, Covenant Empire.

Obsazení seriálu Halo

Herci Postavy
Pablo Schreiber Master Chief Petty Officer John-117
Logan Shearer dospívající John
Casper Knopf John jako dítě
Shabana Azmi admirálka Margaret Parangosky
Natasha Culzac Riz-028
Olive Gray velitelka Miranda Keyes
Yerin Ha Kwan Ha
Bentley Kalu Vannak-134
Kate Kennedy Kai-125
Charlie Murphy Makee
Zazie Hayhurst mladá Makee
Danny Sapani kapitán Jacob Keyes
Jen Taylor Cortana
Bokeem Woodbine Soren-066
Jude Cudjoe dospívající Soren
Natascha McElhone dr. Catherine Elizabeth Halsey

Pablo Chreiber - John-117

Americko-kanadský herec, narozen 26. dubna 1978 v Ymiru v Britské Kolumbii v Kanadě. Je nevlastním bratrem herce Lieva Schreibera, s nímž má společného otce. Schreiber měří 180 cm, díky čemuž je oblíbenou volbou pro role vyžadující vysokou postavu.

Nejvíce se proslavil rolí George "Pornstache" Mendeze v seriálu Orange Is the New Black od Netflixu. Schreiber má za sebou také významné role v seriálu HBO The Wire a v seriálu stanice FX Lights Out. Objevil se v řadě filmů, například Vicky Cristina Barcelona, 13 hodin nebo Mrakodrap.

Schreiber byl nominován na několik cen, včetně ceny Tony za roli v broadwayské hře Awake and Sing!. Kromě herecké kariéry je Schreiber také vystudovaným divadelním hercem a účinkoval v řadě divadelních her. Má dvojí občanství, americké i kanadské.

Schreiber je známý pro svou hereckou všestrannost, s rozsahem rolí od komedie po drama, a pro svou působivou přítomnost na plátně.

Shabana Azmi - Margaret Parangosky

Indická filmová herečka a sociální aktivistka, narozená 18. září 1950 v Hajdarábádu v Indii. Pochází z umělecké rodiny, jejími rodiči byli známí básníci Kaifi Azmi a Shaukat Azmi.

Azmiová je jednou z nejuznávanějších hereček indického filmového průmyslu a za své výkony získala řadu ocenění. Ve filmu debutovala v roce 1974 snímkem Ankur režiséra Shyama Benegala a za svůj výkon v něm získala Národní filmovou cenu. Azmiová pracovala jak v mainstreamových bollywoodských filmech, tak v paralelní kinematografii, a je známá pro své silné a nuancované ztvárnění složitých postav.

Pětkrát získala Národní filmovou cenu pro nejlepší herečku a byla také vyznamenána Padma Shri a Padma Bhushan, dvěma nejvyššími indickými civilními cenami.

Kromě své herecké kariéry je Azmiová významnou společenskou aktivistkou a angažuje se v několika kauzách, včetně práv žen, péče o děti a osvěty v oblasti HIV/AIDS. Působila také jako poslankyně indického parlamentu Rádžijá Sabhá. Azmiová spolupracovala s několika významnými filmovými tvůrci, včetně Satyajita Raye, Miry Nair a Deepy Mehty.

Je považována za průkopnici paralelního filmového hnutí v Indii a po celou svou kariéru byla hlasitou zastánkyní umělecké svobody a sociální spravedlnosti.

Natasha Culzac - Riz-028

Britská herečka, narozená 15. června 1990 v Londýně. Vystudovala Royal Central School of Speech and Drama v Londýně.

Culzacová zahájila svou hereckou kariéru v divadle, kde se objevila v několika inscenacích v londýnském West Endu. V televizi debutovala v britském seriálu Zaklínač, kde hrála postavu Toruviel. Culzacová se objevila také v britských seriálech Tichý svědek a Doktoři. V roce 2021 byla obsazena do hlavní role v americkém sci-fi seriálu Y: The Last Man, natočeném podle stejnojmenné komiksové série.

Culzacová je známá svým dynamickým hereckým rozsahem a schopností přivést k životu složité a emocionálně laděné postavy. Za svou práci v divadle i v televizi si vysloužila uznání kritiky. Culzacová je také spisovatelkou a psala pro několik publikací, včetně The Guardian a The Stage.

Je vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má předpoklady stát se jednou z nejzajímavějších a nejdynamičtějších hereček své generace.

Olive Gray - Velitelka Miranda Keyes

Britská herečka, narozená 21. srpna 1995 v Londýně. Vystudovala Royal Welsh College of Music and Drama v Cardiffu ve Walesu.

Grayová zahájila svou hereckou kariéru v divadle, kde se objevila v několika inscenacích ve Velké Británii i na mezinárodní scéně. V televizi debutovala v britském seriálu Fleabag, kde ztvárnila postavu Belindy. Grayová se objevila také v britských seriálech EastEnders, Doctors a Holby City.

V roce 2020 byla obsazena do hlavní role v britském dramatickém seriálu Cheat, kde ztvárnila postavu Rose Vaughan. Grayová je známá svým naturalistickým a jemným přístupem k herectví, který do jejích výkonů vnáší pocit autenticity a emocionální hloubky. Za svou práci v divadle i v televizi byla oceněna a za své výkony si vysloužila uznání kritiky.

Grayová je také zastánkyní osvěty v oblasti duševního zdraví a otevřeně hovoří o svých vlastních bojích s úzkostí a depresí. Je vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má předpoklady stát se jednou z nejzajímavějších a nejvšestrannějších hereček své generace.

Bentley Kalu - Vannak-134

Britský herec, narozený 12. března 1983 v Londýně. Svou kariéru v zábavním průmyslu zahájil jako profesionální fotbalista, poté přešel k herectví.

Kalu debutoval v roce 2010, kdy se objevil v britském filmu Anuvahood. Od té doby se objevil v několika filmech, například Světová válka Z, Kingsman: The Secret Service a The Commuter. Kalu se objevil také v řadě britských televizních seriálů, například Doctor Who, EastEnders nebo Tichý svědek. V roce 2020 byl obsazen do amerického sci-fi seriálu Pandora, kde ztvárnil postavu Duka.

Kalu je známý pro svou hereckou všestrannost, jeho role se pohybují od akčních až po dramatické. Je také trénovaný bojový umělec a své dovednosti zapojil do několika svých představení. Kalu je zastáncem rozmanitosti a zastoupení v zábavním průmyslu a otevřeně hovoří o svých zkušenostech černošského herce ve Velké Británii.

Je vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má předpoklady stát se jedním z nejzajímavějších a nejdynamičtějších herců své generace.

Kate Kennedy - Kai-125

Americká herečka, narozená 12. ledna 1994 ve Washingtonu D.C. Vystudovala divadelní vědu na Yaleově univerzitě. Kennedyová začala svou hereckou kariéru v divadle, kde účinkovala v několika inscenacích v New Yorku.

V televizi debutovala v americkém seriálu The Bold Type, kde hrála postavu Lauren. Kennedyová se objevila také v americkém seriálu Zákon a pořádek: Special Victims Unit a Blue Bloods. V roce 2021 byla obsazena do hlavní role v americkém dramatickém seriálu Good Sam, kde ztvárnila postavu Casey.

Kennedyová je známá svou schopností vnést do svých výkonů pocit zranitelnosti a emocionální hloubky. Za svou práci v divadle i v televizi si vysloužila uznání kritiků. Kennedyová je také spisovatelkou a psala pro několik publikací, včetně The New York Times a The Huffington Post.

Je vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má předpoklady stát se jednou z nejzajímavějších a nejdynamičtějších hereček své generace.

Halo - podrobné informace o seriálu

Seriál Halo z produkce Paramountu je hranou televizní adaptací série Halo. Seriál produkuje studio 343 Industries, které je zodpovědné za správu série Halo, ve spolupráci s produkční společností Amblin Television, kterou spoluzaložil Steven Spielberg.

Seriál Halo byl původně ohlášen v roce 2013 a po několika letech vývoje jej v roce 2018 oficiálně převzala společnost Showtime. Seriál se bude vysílat na stanici Showtime a bude k dispozici na streamovací službě Paramount+. Očekávalo se, že seriál se bude držet stejného základního děje jako videohry Halo, přičemž ústřední postavou se stane Master Chief a hlavním tématem konflikt mezi lidstvem a Covenantem.

V seriálu se objevují také nové postavy a dějové linie, které se ve hrách neobjevily. Série Halo má za sebou několik výrazných produkčních komplikací, včetně několikanásobných změn v tvůrčím týmu a zpoždění kvůli pandemii COVID-19. Je velmi očekáván fanoušky série, kteří se nemohou dočkat, jak bude bohatý a detailní svět Halo adaptován do hrané podoby. Seriál má potenciál být velmi úspěšný a představit sérii Halo širšímu publiku.

Halo je mediální sci-fi série vytvořená společností Bungie a nyní vlastněná a spravovaná společností 343 Industries, dceřinou společností Xbox Game Studios. Franšíza začala vydáním první videohry Halo v roce 2001 pro konzoli Xbox a od té doby se rozšířila o několik pokračování, spin-offů, románů, komiksů a hraného televizního seriálu.

Série Halo se odehrává ve 26. století a sleduje příběh konfliktu mezi lidstvem a skupinou mimozemských druhů známých jako Covenant. Hlavní postavou série je Master Chief, supervoják a poslední přeživší člen projektu zvaného program Spartan-II.

Hry Halo jsou střílečky z pohledu první osoby, které obsahují kombinaci herních mechanismů, včetně pozemních bojů a bojů ve vozidlech. Série je známá svým poutavým příběhem, rozsáhlým vesmírem a inovativní hratelností. Kromě videoher byla série Halo adaptována i do dalších mediálních forem, včetně knih, komiksů a hraného televizního seriálu.

Franšíza byla také oslavována pro svou hudební složku, kterou složili Martin O'Donnell a Michael Salvatori a která byla uznána za jeden z nejlepších videoherních soundtracků všech dob. Celkově je série Halo oblíbenou a kultovní součástí sci-fi žánru s vášnivou fanouškovskou základnou a bohatým a detailně propracovaným vesmírem.

Adaptace počítačových her do filmů a televizních seriálů se objevuje již několik desetiletí, ale v posledních letech je stále populárnější. Mezi nejúspěšnější adaptace patří filmová série Resident Evil, která v pokladnách kin vydělala přes miliardu dolarů, a seriál Zaklínač od Netflixu, který se stal jedním z nejoblíbenějších pořadů na této platformě.

Jedním z důvodů popularity těchto adaptací je velká a vášnivá fanouškovská základna původních her. Mnoho hráčů touží vidět své oblíbené postavy a příběhy oživené v novém médiu a úspěch adaptací jako Zaklínač a Castlevania ukázal, že pro tyto typy seriálů existuje trh. Dalším faktorem, který přispívá k tomuto trendu, je vyšší produkční hodnota televize a filmu.

Díky technologickému pokroku a speciálním efektům je nyní možné vytvářet strhující a vizuálně ohromující adaptace her, které byly dříve považovány za příliš složité nebo nákladné na převedení na filmové plátno. Adaptace videoher do jiných médií však může být náročný proces. Hry mají často složité příběhy a pohlcující světy, které lze jen obtížně převést do lineárního formátu vyprávění. Videohry jsou navíc interaktivní médium a hráčův zážitek je často podstatnou součástí atraktivity hry.

Adaptace her do filmů nebo televizních seriálů znamená ztrátu této interaktivity a hledání nových způsobů, jak diváky zaujmout. Adaptace videoher do filmů a televizních seriálů bude pravděpodobně pokračovat, protože studia a streamovací platformy hledají nový a poutavý obsah, který by přilákal diváky. Úspěch těchto adaptací však bude záviset na jejich schopnosti zachytit podstatu původních her a zároveň vytvořit přesvědčivý a poutavý příběh pro širší publikum.

Sledujete seriál Halo? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Halo SkyShowtime / Paramount+

Fotogalerie
14 fotografií