Obsah seriálu Jen vraždy v budově (Only Murders in the Building)

Jen vraždy v budově (v anglickém originále Only Murders in the Building) je americký mysteriózní, kriminální a komediální seriál, jehož tvůrci jsou Steve Martin a John Hoffman. Děj sleduje tři sousedy, které hrají Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez, se sdíleným zájmem o podcasty o opravdových zločinech. Poté, co se v budově na Upper West Side, ve které všichni bydlí, stane vražda, rozhodnou se, že začnou pracovat na vlastním podcastu a začnou tak vyšetřovat vraždu, kterou policie uzavřela jako sebevraždu.

Obsazení seriálu Jen vraždy v budově (Only Murders in the Building)

Herci Postavy
Steve Martin Charles-Haden Savage, herec v důchodu, který byl hvězdou populárního detektivního seriálu z 90. let Brazzos
Martin Short Oliver Putnam, ambiciózní broadwayský režisér, který zplodí myšlenku podcastu a stane se jeho režisérem
Selena Gomez Mabel Mora, mladá umělkyně žijící v bytě, který renovuje pro svou tetu
Cara Delevingne Alice Banks, přítelkyně Mabel
Michael Rapaport Detektiv Kreps, vyšetřující vraždu Bunny
Paul Rudd Ben Glenroy, divadelní herec, který zemře při hraní na jevišti
Sting Za sebe, obyvatel Arconie
Jimmy Fallon Za sebe
Amy Schumer Za sebe, nová obyvatelka bývalého Stingova bytu
Shirley MacLaine Rose Cooper, malířka a milenka Charlesova otce

Steve Martin - Charles-Haden Savage

Americký herec, komik, spisovatel a hudebník. Narodil se 14. srpna 1945 ve Waco v Texasu. Martin zahájil svou kariéru v 60. letech 20. století jako scenárista pořadu "The Smothers Brothers Comedy Hour" a později jako účinkující v pořadu "The Tonight Show". Popularitu si získal v 70. letech 20. století svými stand-up komediálními výstupy, v nichž se často objevoval divoký a absurdní humor. Martin je také úspěšným hercem, hrál v mnoha filmech, například v "The Jerk", "Planes, Trains and Automobiles" a "Father of the Bride". Za svou práci získal řadu ocenění, včetně pěti cen Grammy, ceny Emmy a čestného Oscara. Kromě herectví a komediální tvorby je Martin také vynikajícím hudebníkem, hraje na banjo a vydal několik alb. Martin je také uznávaným spisovatelem, napsal několik divadelních her, scénářů a románů. Je známý svým vtipem, inteligencí a všestranností jako umělec a performer. Martin je stále aktivní v zábavním průmyslu a je považován za jednoho z nejvlivnějších a nejoblíbenějších komiků své generace.

Martin Short - Oliver Putnam

Martin Short je kanadsko-americký herec, komik a spisovatel. Narodil se 26. března 1950 v Hamiltonu v kanadském Ontariu. Short zahájil svou kariéru v 70. letech 20. století jako účinkující v televizním pořadu "SCTV". Popularitu si získal v 80. letech 20. století prací v pořadu "Saturday Night Live", kde vytvořil několik nezapomenutelných postav, včetně Eda Grimleyho. Short je také úspěšným hercem, který se objevil v mnoha filmech, včetně "Three Amigos", "Father of the Bride" a "Innerspace". Za svou práci získal několik ocenění, včetně ceny Tony za roli v broadwayském muzikálu "Little Me". Kromě herectví a komediální tvorby je Short také uznávaným spisovatelem, napsal několik knih a scénářů. Je známý svým osobitým hlasem, fyzickou komikou a pohotovým vtipem. Short se také aktivně věnuje charitativní činnosti, mimo jiné spolupracuje s Kanadskou společností pro boj proti rakovině a pořádá golfový turnaj Martin Short and Friends, který vybírá peníze na výzkum rakoviny. Short je i nadále aktivní v zábavním průmyslu a je považován za jednoho z nejvšestrannějších a nejtalentovanějších komiků své generace.

Selena Gomez - Mabel Mora

Selena Gomez je americká zpěvačka, herečka a producentka. Narodila se 22. července 1992 v Grand Prairie v Texasu. Gomezová začala svou kariéru jako dětská herečka v televizním pořadu "Barney a přátelé". Koncem roku 2000 se proslavila jako hvězda seriálu Disney Channel "Wizards of Waverly Place". Gomezová také vydala několik úspěšných alb, včetně "Revival" a "Rare". Za svou práci získala řadu ocenění, včetně American Music Award a MTV Video Music Award. Kromě hudební a herecké práce je Gomezová také úspěšnou producentkou, produkovala seriál "13 Reasons Why" společnosti Netflix. Je známá pro svou propagační činnost, včetně podpory iniciativ v oblasti duševního zdraví a spolupráce s UNICEF. Gomezová také otevřeně hovoří o svých vlastních bojích s duševním zdravím a autoimunitními chorobami. Gomezová je i nadále aktivní v zábavním průmyslu a je považována za jednu z nejúspěšnějších a nejvlivnějších mladých umělkyň na světě.

Jen vraždy v budově (Only Murders in the Building) - podrobné informace o seriálu

"Only Murders in the Building" je televizní seriál, který měl na Hulu premiéru v roce 2021. Jedná se o mysteriózní komediální seriál, který vytvořili Steve Martin a John Hoffman.

Seriál sleduje tři cizince, Charlese (hraje Steve Martin), Olivera (hraje Martin Short) a Mabel (hraje Selena Gomez), kteří jsou posedlí skutečnými zločiny a žijí ve stejném činžovním domě. Spojí se, aby vyšetřili vraždu, ke které dojde v jejich domě, a brzy se z nich stanou amatérští detektivové, kteří se snaží případ vyřešit. V průběhu seriálu trojice odhaluje další stopy a tajemství a jejich vyšetřování se stává stále nebezpečnější, jak se blíží pravdě.

Cestou také čelí svým osobním problémům a konfliktům. Seriál získal pozitivní recenze pro svůj vtipný scénář, silné výkony hlavních herců a poutavý tajemný děj. Seriál byl také chválen za ztvárnění New Yorku, kde se příběh odehrává, a také za narážky na klasické motivy záhadných vražd a odkazy na populární podcasty o skutečných zločinech.

V seriálu "Only Murders in the Building" se objevuje několik epizodních rolí různých celebrit. Tato vystoupení jsou obvykle krátká a celebrity hrají fiktivní verze sebe sama.

Mezi nejvýznamnější herce první řady patří: Sting, který se objeví v krátké scéně, v níž je mylně považován za podezřelého z vyšetřování vraždy. Tina Fey, která hraje sama sebe v epizodě, v níž je hostem podcastu o skutečných zločinech, který Charles moderuje. Nathan Lane, který hraje sám sebe ve flashbackové scéně, v níž se setkává s Charlesem a Oliverem ve výtahu v budově. Amy Ryanová, která hraje slavnou herečku Jan, jenž je jednou z podezřelých při vyšetřování vraždy. Jane Lynchová, která hraje autorku skutečných zločinů, která dělá rozhovory se třemi amatérskými detektivy ve svém podcastu. Tato camea dodávají seriálu další vrstvu humoru a intrik a často se používají k hravému podvracení očekávání diváků.

Podcast je digitální zvukový program, který lze stáhnout nebo streamovat online. Podcasty jsou obvykle vytvářeny jako série epizod a posluchači se k nim mohou přihlásit pomocí podcastového softwaru nebo aplikací, jako jsou Apple Podcasts, Spotify nebo Google Podcasts.

Podcasty mohou pokrývat širokou škálu témat, od zpráv a aktuálních událostí až po zábavu, sport, vzdělávání a další. Mnohé podcasty obsahují rozhovory, diskuse a vyprávění příběhů a často je jejich součástí moderátor nebo moderátoři, kteří posluchače provázejí jednotlivými epizodami. Jednou z výhod podcastů je, že jsou velmi dobře dostupné, protože posluchači k nim mohou přistupovat kdykoli a odkudkoli pomocí chytrého telefonu, tabletu nebo počítače.

Často jsou také přístupné zdarma, i když některé podcasty mohou vyžadovat předplatné nebo poplatek. Podcasty jsou v posledních letech stále populárnější a mnoho jednotlivců i organizací začalo vytvářet vlastní pořady.

Sledujete seriál Jen vraždy v budově? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 3. řady seriálu Jen vraždy v budově Disney Plus

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Jen vraždy v budově Disney Plus

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Jen vraždy v budově Disney Plus

Fotogalerie
20 fotografií